Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire år for sexmisbruk

Hjemmehjelp (29) misbrukte to kvinner i tjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) En 29 åring fra Oslo er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel etter at han misbrukte to kvinner seksuelt mens han arbeidet som hjemmehjelpvikar hjemme hos dem.

Overgrepene skjedde i februar 2004. Mannen er også fradømt retten til å utføre omsorgsarbeid for alltid. Han må i tillegg betale oppreisningserstatning på 125000 til hver av dem.

Retten slo hardt ned på at mannen som, ifølge dommen, misbrukte tilliten som hjemmehjelp til å seksuelt misbruke de to kvinnene.

Kvinnene var ikke i stand til å motsette seg handlingene på grunn av tilstanden deres. Den ene kvinnen er psykisk utviklingshemmet og har Cerebral parese, samt epilepsi.

Den andre har lidelsen paranoid schizofreni. De var begge svært psykisk belasta etter episodene, og har i ettertid følt seg redde for å støte på overgriperen.

Retten satte lit til kvinnenes forklaringer. Domfeltes forklaring var, ifølge dommen, selvmotsigende og den underbygde til tider de fornærmedes forklaringer.

Mannen er tyrkisk statsborger, men har bodd i Norge siden 2002. I sitt forsvar sa han på grunn av sin korte tid i Norge ikke kjente norske lover og regler godt nok til å forstå konsekvensen av det han gjorde.

29-åringen anket på stedet.