Fire år uten CO2-rensing

- Vi skal utvikle banebrytende ny teknologi som kan bli eksportvare, sier Jens Stoltenberg smilende i kveld. Men kritikerne raser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Så er det klart: Regjeringen sier ja til bygging av et gasskraftverk på Mongstad, der det først blir full CO2-rensing fra 2014.

- Vi skal bygge verdens største anlegg for fullskala CO2-rensing. Samtidig gir vi et viktig bidrag til å øke landets kraftproduksjon, sier statsminister Jens Stoltenberg på en pressekonferanse i kveld.

Regjeringen godtar at det blir CO2-rensing på Mongstad først fra 2014. Bellona synes det er «veldig lenge til».

Bellonas leder, Frederic Hauge, er på pressekonferanse for å høre mer om regjeringens avgjørelse.

- CO2-rensing først i 2014 er veldig lenge til. Vi hadde håpet på 2011, men det er ellers mye annet bra her - bortsett fra at Statoil har fått altfor mye å si, sier Frederic Hauge til Dagbladet.no.

Han  ønsker ikke å kommentere om avgjørelsen kom overraskende på miljøorganisasjonen.

Bellona har tidligere anbefalt at det bygges et gasskraftverk på Mongstad, men at CO2-rensing ikke vil være realistisk iverksatt fra produksjonsstart. Her kan du lese mer om Bellonas anbefalinger når det gjelder gasskraftverk på Mongstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer