Fire arrestert for flyplassran

Svenske Bandidos-medlemmer tatt for ran av SAS-fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire menn ble i dag arrestert mistenkt for å ha deltatt i ranet og bombetrusselen på Landvetter flyplass i Göteborg i mars.

- Mennene ble tatt ved sjutida i morges i en koordinert aksjon mot et antall personer i Göteborg, skriver politiet i en pressemelding.

Razzia hos Bandidos

Flere av de arresterte har tilknytning til MC-klubben Bandidos. Politiet utførte også en razzia i morges mot Bandidos lokaler i Marieholmsgata i Göteborg.

To av mennene er født i 1973, én er født i 1984 og én er født i 1969. Alle bor i Göteborg og ble arrestert i leiligheter i byen. Avhør blir foretatt i løpet av dagen.

Politiet opplyser at mennene er kjent hos politiet fra tidligere, skriver Expressen.

Stjal utenlansk valuta

Ranet ble utført 7. mars i år ved at ranerne kjørte gjennom gjerdet rundt flyplassen med en bil. De overrasket Securitas-voktere som skulle laste store verdier fra et fly over i en verditransport. Ranerne fikk med seg store summer utenlandsk valuta som skulle til Forex vekslingskontor.  

RANET:  SAS-flyet hadde nettopp kommet fra Heathrow til Landvetter i Göteborg da ranerne slo til og tok med seg verditransporten som Securitas skulle overta fra flyet. Foto: Scanpix
RANET: SAS-flyet hadde nettopp kommet fra Heathrow til Landvetter i Göteborg da ranerne slo til og tok med seg verditransporten som Securitas skulle overta fra flyet. Foto: Scanpix Vis mer

Etter å ha tatt pengene fra Securitas-vokterne satt ranerne igjen en veske som så ut til å være en bombe. Flyplassen ble evakuert og all trafikk stanset.

En 37 år gammle mann ble arrestert samme natt, men siden har det vært stille fra politietterforskerne.

Fire arrestert for flyplassran