Fire arresterte i Posh-saken settes fri

Fire av de ni arresterte mistenkt for å ville kidnappe Victoria «Posh Spice» Beckham ble satt fri imorges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem menn er foreløpig siktet for tyveri og blir ifølge London-politiet framstilt i forhørsretten mandag.

Av de fire som ble satt fri, er tre - to menn og en kvinne - satt fri mot kausjon. Den fjerde, en kvinne, ble satt fri uten betingelser.

Politiet har så langt ikke kunnet fremme formell siktelse mot noen av de arresterte for planer om å kidnappe Victoria Beckham og hennes to barn, men etterforskningen fortsetter, sa en talsperson for Scotland Yard.

Avistips

De fem som siktes for tyveri var blant de ni som ble pågrepet av væpnede politifolk i helgen. De ble arrestert etter tips fra tabloidavisen News of the World, som hevder at dens journalister infiltrerte en bande kriminelle rumenere og albanere.

Hensikten med infiltrasjonen var ifølge News of the World, som sliter med rykte som et lite seriøst skandaleorgan, å avdekke et større kunsttyveri. Bandens medlemmer skal ha stjålet en antikk, juvelbesatt turban verdt 60.000 pund (700.000 kroner) fra det berømte britiske auksjonshuset Sotheby's.

Kidnapping

Det er dette tyveriet de fem bandemedlemmene nå formelt blir siktet for. Samtidig fortsetter britisk politi å etterforske påstandene om at disse fem, to andre menn og to kvinner hadde planer om å kidnappe Victoria Beckham, tidligere medlem av jentegruppa Spice Girls og nå gift med det engelske fotballandslagets kaptein David Beckham.

David Beckham sendte søndag ut en erklæring der han takket politiet for godt arbeid i saken. Samtidig opplyste han at han nå vil skjerpe sine egne sikkerhetstiltak.

- Jeg er fullstendig sjokkert. Det fins ikke tvil om at disse menneskene mente alvor, og det har selvfølgelig nesten skremt livet av meg, sa «Posh Spice» etter at politiet hadde fortalt henne om de detaljerte kidnappingsplanene.

Bevisstløs

Ifølge disse planene skulle hun bedøves med en kjemisk spray, og mens hun var bevisstløs skulle banden kjøre henne til et hus i den fattige bydelen Brixton i Sør-London. Her skulle hun holdes innesperret inntil løsepenger på fem millioner pund (60 millioner kroner) var overført til en konto kidnapperne disponerte i utlandet.

De skulle true med å drepe henne hvis pengene ikke ble overført. En av mennene skal ha sagt at det beste ville være om banden også greide å bortføre parets to barn, sønnen Brooklyn på tre år og Romeo på to måneder.

For to år siden ansatte ekteparet Beckham en personlig livvakt etter at politiet hadde avdekket planer om å kidnappe Victoria og Brooklyn og kreve løsepenger for dem. Ingen er til nå arrestert i forbindelse med disse planene.

(NTB)