Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire års fengsel for drapsforsøk på ekskone

Knivstakk kvinnen på en bussholdeplass.

OMFATTENDE SKADER: Foran øyne på flere vitner på bussholdeplassen like ved Grorud senter, ble den 34 år gamle kvinnen stukket ned av sin tidligere ektemann i september 2008. Kvinnen ble påført livstruende skader. 
Foto: SCANPIX
OMFATTENDE SKADER: Foran øyne på flere vitner på bussholdeplassen like ved Grorud senter, ble den 34 år gamle kvinnen stukket ned av sin tidligere ektemann i september 2008. Kvinnen ble påført livstruende skader. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En 46 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for å ha forsøkt å drepe sin ekskone.

Den somaliske mannen ble mandag dømt for å ha knivstukket ekskona på en bussholdeplass på Grorud i Oslo i september 2008.

Den fornærmede kvinnen og 46-åringen skal i en tid etter at de ble separert ha kranglet om ansvaret for deres tre barn.

I retten forklarte fornærmede at mannen truet med å ta livet av henne i forkant av et meklingsmøte mellom de to, og at hun derfor fryktet for sitt liv i forkant av episoden på Grorud.

46-åringen, som hadde med seg en kniv, møtte ekskona på bussholdeplassen den aktuelle dagen.

Etter å ha knivstukket henne, stakk han av fra stedet og ringte 112 hvor på han fortalte om episoden.

Like etter ble han pågrepet.

Kvinnen ble liggende på sykehus i ti dager med livstruende skader etter knivstikkingen, og ble en uke etter utskrivelsen igjen innlagt med skader som følge av knivstikkene.

Mannen har i avhør og i retten innrømmet at det var han som knivstakk henne, men hevder at han ikke mente å drepe henne.

Retten legger til grunn at 46-åringen under angrepet må ha sett det som sannsynlig at hun kunne dø av skadene, og at det derfor anses som drapsforsøk.

Mannen er dømt til fire års fengsel.

Han er også dømt til å betale ekskona til sammen 387 569 kroner i oppreisning, erstatning og økonomisk tap.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling