Fire års fengsel for tre postran

En 32 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel og 5.000 kroner i bot for å ha ranet Lambertseter postkontor og Oppsal postkontor to ganger i 2003.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32-åringen er også dømt for å ha slått en av de kvinnelige postansatte på Lambertseter postkontor i bakhodet med en avsaget hagle.

Mannen må betale Posten Norge pengene som han fikk med seg under ranene med renter: 40.400 kroner, 20.800 kroner og 14.145 kroner. Han må også betale 37.233 kroner til DnB NOR og 4.000 kroner til to bileiere i forbindelse med tyveri av biler som ble brukt under ranene.

Retten mener at det ikke er tvil om at 32-åringen står bak ranene av Oppsal postkontor den 5. april og 19. mai, samt ranet av Lambertseter postkontor 25.september i fjor. Bade fremgangsmåten, våpenet, gjenkjenning av stemmen, bruk av bil og utstyr mener retten beviser at én og samme person står bak de tre ranene. Oslo tingrett betegner ranene som svært grove, fordi de ble utført med skytevåpen og fordi det ble brukt vold under ranene.

Dommen innbefatter også et tilfelle av vold mot en prostituert, innførsel av dopingmidler, kjøring i påvirket tilstand og kjøring uten førerkort. Mannen får også inndratt retten til å kjøre bil i to år. Retten inndrar også bilen hans, samt noen esker med patroner som ble funnet i 32-åringens kjeller.

(NTB)