Fire års fråtsing

Aldri har vi kjøpt mer, spist mer eller kastet mer enn under Stoltenberg-regjeringen.

KJØPER MER OG MER: Under Jens Stoltenbergs styre har forbruket økt og økt. Her er statsministeren på handeltur på ICA på Frogner. Foto: JAQUES HVISTENDAHL
KJØPER MER OG MER: Under Jens Stoltenbergs styre har forbruket økt og økt. Her er statsministeren på handeltur på ICA på Frogner. Foto: JAQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mye vil ha mer. De siste fire årene har vi stadig spist mer kjøtt, kastet mer søppel, kjøpt flere klær og reist mer med fly.

Det private forbruket i Norge, målt i faste priser, økte med 12,7 prosent - trass i at finanskrisen førte til liten vekst i 2008. Veksten i 2007 var den største som er registrert siden jappetida på 1980-tallet. - Jeg tror historien vil dømme Stoltenberg-regjeringen hardt. De har ikke turt å ta tak i vår tids største utfordring. Vi kan ikke fortsette å øke forbruket uten å gjøre ubotelig skade på miljøet og klimaet, sier leder for Framtiden i våre hender, Arild Hermstad, til Dagbladet. Mer og merFor tallenes tale er klar. Under Jens Stoltenbergs styre har forbruket økt og økt. Det viser en oversikt  Framtiden i våre hender har gjort for Dagbladet.

• Mengden husholdningsavfall per person økte med 8 prosent, fra 401 kg i 2005 til 434 kg i 2008.

• Det ble 168.000 flere personbiler på norske veier, en økning på 8 prosent. • Tallet på passasjerer som reiste mellom norske flyplasser og utlandet økte med 41 prosent. Fra 10,1 millioner i 2005 til 14,3 millioner i 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer