FORTSATT I FANGENSKAP: Den danske familien Quist Johansen består av mamma Birgit Marie, pappa Jan og barna Rune (17), Hjalte (15) og Naja (13). Deres seilbåt «ING» ble kapret i Adenbukta torsdag 24. februar. Foto: Privat
FORTSATT I FANGENSKAP: Den danske familien Quist Johansen består av mamma Birgit Marie, pappa Jan og barna Rune (17), Hjalte (15) og Naja (13). Deres seilbåt «ING» ble kapret i Adenbukta torsdag 24. februar. Foto: PrivatVis mer

Fire av danskenes gisseltakere arrestert

Myndighetene i Puntland forsøker fortsatt å befri den danske seilfamilien. Men piratene truer med å drepe familien om nye redningsaksjoner iverksettes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Somaliske sikkerhetsstyrker skal ha arrestert fire pirater som har deltatt i bortføringen av den danske familien Quist Johansen.

Opplysningene kommer fra presidenten i Puntland, Mohamoud Sheikh Abdur Rahman Farol.

Det melder den danske avisa Politiken.

- En ære De syv danske seilturistene skal bli bevoktet av mellom 10-20 pirater. Omstendighetene rundt arrestasjonen av fire av piratene er uklare.

- Det er en stor ære for våre sikkerhetsstyrker å prøve å redde den danske familien.

- Vi har arrestert fire av piratene og jobber videre med å frigjøre de sju danskene så raskt som mulig, skal Farol ha uttalt under et møte med FNs spesialutsending til Somalia, Augustine Mahiga, i byen Garowe.

Advarer mot redningsaksjon Den danske familien med tre barn og deres to hjelpere ble kidnappet i det indiske hav 1200 kilometer utenfor Afrikas Horn i slutten av februar.

Somaliske sikkerhetstyrker prøvde tidligere denne måneden å frigjøre danskene, men mislyktes. Piratene har nå tatt med seg gislene om bord på et kapret gresk skip, MV «Dover».

Parlamentsmedlemmet Ahmed Ugas som i mange år har bodd i Danmark advarer mot flere redningsforsøk.

Ugas frykter at den danske familien skal lide samme skjebne som de amerikansk seilturistene som ble drept, da den  amerikanske marinen forsøkte å redde dem fra somaliske pirater.

Avisa Politiken har forsøkt å få arrestasjonen bekreftet fra dansk UD, men departementet ville verken bekrefte eller avkrefte at noen av piratene skal være pågrepet.