<strong>FORTSATT I FANGENSKAP:</strong> Den danske familien Quist Johansen består av mamma Birgit Marie, pappa Jan og barna Rune (17), Hjalte (15) og Naja (13). Deres seilbåt «ING» ble kapret i Adenbukta torsdag 24. februar. Foto: Privat
FORTSATT I FANGENSKAP: Den danske familien Quist Johansen består av mamma Birgit Marie, pappa Jan og barna Rune (17), Hjalte (15) og Naja (13). Deres seilbåt «ING» ble kapret i Adenbukta torsdag 24. februar. Foto: Privat Vis mer

Fire av danskenes gisseltakere arrestert

Myndighetene i Puntland forsøker fortsatt å befri den danske seilfamilien. Men piratene truer med å drepe familien om nye redningsaksjoner iverksettes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Somaliske sikkerhetsstyrker skal ha arrestert fire pirater som har deltatt i bortføringen av den danske familien Quist Johansen.

Opplysningene kommer fra presidenten i Puntland, Mohamoud Sheikh Abdur Rahman Farol.

Det melder den danske avisa Politiken.

- En ære De syv danske seilturistene skal bli bevoktet av mellom 10-20 pirater. Omstendighetene rundt arrestasjonen av fire av piratene er uklare.

- Det er en stor ære for våre sikkerhetsstyrker å prøve å redde den danske familien.

- Vi har arrestert fire av piratene og jobber videre med å frigjøre de sju danskene så raskt som mulig, skal Farol ha uttalt under et møte med FNs spesialutsending til Somalia, Augustine Mahiga, i byen Garowe.

Advarer mot redningsaksjon Den danske familien med tre barn og deres to hjelpere ble kidnappet i det indiske hav 1200 kilometer utenfor Afrikas Horn i slutten av februar.

Somaliske sikkerhetstyrker prøvde tidligere denne måneden å frigjøre danskene, men mislyktes. Piratene har nå tatt med seg gislene om bord på et kapret gresk skip, MV «Dover».

Parlamentsmedlemmet Ahmed Ugas som i mange år har bodd i Danmark advarer mot flere redningsforsøk.

Ugas frykter at den danske familien skal lide samme skjebne som de amerikansk seilturistene som ble drept, da den  amerikanske marinen forsøkte å redde dem fra somaliske pirater.

Avisa Politiken har forsøkt å få arrestasjonen bekreftet fra dansk UD, men departementet ville verken bekrefte eller avkrefte at noen av piratene skal være pågrepet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer