Fire av dem kom aldri tilbake

Men i dag kunne de overlevende etter Amish-massakren flytte inn på ny skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bærende på lunsjpakkene sine kom amishbarna tilbake på skolen i Pennsylvania i dag. Seks måneder tidligere mistet de fem av sine klassevenninner i en massakre som rystet hele USA, skriver AP.

Charles Carl Roberts IV bandt sammen jentene på skolen og skjøt flere av dem i hodet. Fem av jentene døde, mens fem ble alvorlig skadet, før drapsmannen tok livet av seg selv.

Sikrere skole

Den nye skolen ligger noen hundre meter fra der den gamle lå. Hele lokalsamfunnet har deltatt i oppbyggingen av skolen, og den er beskyttet av en ståldør med låser på innsiden.

Etter massakren trodde politiet at drapsmannen valgte skolen på grunn av den dårlige sikkerheten. Det har derfor blitt satset på sikkerhet i det nye byggget.

- Til å være en ettroms skolebygning, er skolen spektakulær, sier John Coldiron, en representant for lokale myndigheter.

Bygningen har ikke elektrisitet eller telefoner, men det kommer godt med lys gjennom vinduene. I tillegg er det en telefon innen rekkevidde. Under massakren måtte nemlig en av lærerne løpe helt til nabogården for å ringe om hjelp.

Kona flyttet vekk

LUNSJPAKKER: Amishbarna møtte opp på den nye skolen i dag. Men fire av deres venner døde i massakren, og kommer aldri mer tilbake. Foto: Matt Rourke AP/Scanpix
LUNSJPAKKER: Amishbarna møtte opp på den nye skolen i dag. Men fire av deres venner døde i massakren, og kommer aldri mer tilbake. Foto: Matt Rourke AP/Scanpix Vis mer

Bare fire av de fem jentene som overlevde massakren, kom tilbake til skolen i dag. Den femte, en seks år gammel jente er pleietrengende. Hun mates gjennom et rør og kan ikke kommunisere med andre mennesker.

Kona til drapsmannen, Marie, og deres tre barn har flyttet fra lokalsamfunnet.

Charles Roberts hadde lagt igjen en beskjed til kona før massakren hvor det sto at han skulle hevne noe som skjedde for 20 år siden, at han elsket henne og at han ikke kom hjem.

DEN NYE SKOLEN: Amish-folket i Pennsylvania har fått en ny skole etter massakren for et halvt år siden.
SIKKERHET: Det har blitt satset på at den nye skolen skal være sikrere enn den gamle.