Fire av fem jobber deltid i privat sektor

Heltidsarbeid sjelden vare i kvinnedominerte kjedebutikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare 20 prosent av ansatte i de større kvinnedominerte kjedebutikkene her i landet jobber heltid, ifølge tall fra Handel og Kontor.

- Deltidsproblemet er større i deler av privat sektor enn i det offentlige, konkluderer nestleder Peggy Hessen Følsvik i Handel og Kontor.

Undersøkelsen viser at ved kvinnedominerte arbeidsplasser som Kapp Ahl, Hennes & Mauritz, IDA og Meny Ultra har bare en av fem heltidsjobb.

I handel med elektriske varer, maling og byggevarer - der det ifølge Handel og Kontor jobber flere menn - jobber to av tre mer enn 30 timers uke.

- Det store omfanget av deltidsarbeid er en av de viktigste utfordringene for å oppnå likelønn, sier Følsvik til Klassekampen.

Handel og Kontor er det største LO-forbundet i privat sektor som støtter Likelønnskommisjonens forslag om en egen lønnspott på tre milliarder kroner for å heve lønningene i kvinnedominerte yrker i offentlig sektor.

(NTB)

KVINNEBUTIKKER:  Ved kvinnedominerte arbeidsplasser som Kapp Ahl, Hennes & Mauritz, IDA og Meny Ultra har bare en av fem heltidsjobb, ifølge ifølge Handel og Kontor. Arkivfoto: AP Photo/Kathy Willens
KVINNEBUTIKKER: Ved kvinnedominerte arbeidsplasser som Kapp Ahl, Hennes & Mauritz, IDA og Meny Ultra har bare en av fem heltidsjobb, ifølge ifølge Handel og Kontor. Arkivfoto: AP Photo/Kathy Willens Vis mer