Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire av fem politifolk ønsker fast bevæpning

Undersøkelse på landets største politistasjon.

POLITIAKSJON: Bevæpna politi aksjonerer mot en bevæpna mann på flukt ved Rødtvedt i Oslo i 2009. Fire av fem operative politifolk på Grønland politistasjon ønsker fast bevæpning i jobben.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
POLITIAKSJON: Bevæpna politi aksjonerer mot en bevæpna mann på flukt ved Rødtvedt i Oslo i 2009. Fire av fem operative politifolk på Grønland politistasjon ønsker fast bevæpning i jobben. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En undersøkelse internt i politiet viser at 80 prosent av de operativt ansatte på Grønland politistasjon i Oslo ønsker fast bevæpning, skriver magasinet Politiforum.

Undersøkelsen omfatter 96 av de 100 operativt ansatte på Grønland - Norges største politistasjon - og ble gjennomført av tillitsvalgt Adnan Naeem.

- Den ble satt i gang på eget initiativ, men jeg er ikke alene om å være interessert i dette temaet. Dette er noe de fleste på ordensavdelingen er interessert i, for dette går på sikkerheten vår, sier politibetjenten.

Han sier til Politiforum at de er opptatt av bevæpning på Grønland.

- Vi jobber på Norges største politistasjon med den desidert verste kretsen. Vi har psykiatri, vi har gjenger, vi har rus og vi har mye konflikter i rusmiljøet. Noen bør lytte til oss på ordensavdelingen her, sier han.

Dagens ordning er at tjenestevåpenet til politiet ligger innelåst i bilene og at det kreves spesiell ordre dersom politiet skal bevæpne seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media