Fire av fem rødgrønne kommunepolitikere misfornøyde med økonomien

Mener den er svekket etter regjeringsskiftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fire av fem rødgrønne politikere mener at kommuneøkonomien er svekket etter regjeringsskiftet. Kun hver sjuende politiker på borgerlig side mener det samme, skriver Nationen.

I en måling som NorgesBarometeret har utført for avisen, svarer 83 prosent av de rødgrønne kommune- og fylkespolitikerne at økonomien i hjemkommunen er svekket etter regjeringsskiftet.

Oppfatningen er helt annerledes blant folkevalgte fra de borgerlige partiene. Her svarer 15 prosent at kommuneøkonomien er svekket, mens 42 prosent hevder at kommunen har fått mer å rutte med.

Totalt svarer 53 prosent av politikerne i målingen at økonomien er svekket, mens 19 prosent mener den er styrket.

Valgforsker Anders Todal Jensen tror ikke at politikerne svarer som de gjør for å være lydige mot sine partier, men at svarene henger sammen med at partier som Arbeiderpartiet og Senterpartiet har mange ordførere og folkevalgte i distriktskommuner.

- Der er ofte kommuneøkonomien ikke like god som i de store byene, som blir prioritert i budsjettet. Økonomien varierer veldig fra kommune til kommune, og derfor er det heller ikke rart at de gis varierte svar, sier han til Nationen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.