Fire av fem rødgrønne kommunepolitikere misfornøyde med økonomien

Mener den er svekket etter regjeringsskiftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire av fem rødgrønne politikere mener at kommuneøkonomien er svekket etter regjeringsskiftet. Kun hver sjuende politiker på borgerlig side mener det samme, skriver Nationen.

I en måling som NorgesBarometeret har utført for avisen, svarer 83 prosent av de rødgrønne kommune- og fylkespolitikerne at økonomien i hjemkommunen er svekket etter regjeringsskiftet.

Oppfatningen er helt annerledes blant folkevalgte fra de borgerlige partiene. Her svarer 15 prosent at kommuneøkonomien er svekket, mens 42 prosent hevder at kommunen har fått mer å rutte med.

Totalt svarer 53 prosent av politikerne i målingen at økonomien er svekket, mens 19 prosent mener den er styrket.

Valgforsker Anders Todal Jensen tror ikke at politikerne svarer som de gjør for å være lydige mot sine partier, men at svarene henger sammen med at partier som Arbeiderpartiet og Senterpartiet har mange ordførere og folkevalgte i distriktskommuner.

- Der er ofte kommuneøkonomien ikke like god som i de store byene, som blir prioritert i budsjettet. Økonomien varierer veldig fra kommune til kommune, og derfor er det heller ikke rart at de gis varierte svar, sier han til Nationen.

- Ellers ligger det i sakens natur at folkevalgte også farges av standpunktene til sitt parti. Jeg vil gjette at svaret er en blanding av politisk ståsted, og at de opplever svekket økonomi, legger Jensen til.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram