Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire av seks ulver skutt ved Elverum

Lederparet og to valper.

FIRE AV SEKS: Fire av de seks ulvene i Letjennareviret i Elverum i Hedmark er skutt på første dag av lisensjakta onsdag. Det er alfaparet og to årsvalper som ble tatt ut. Foto: Statens Naturoppsyn / NTB Scanpix.
FIRE AV SEKS: Fire av de seks ulvene i Letjennareviret i Elverum i Hedmark er skutt på første dag av lisensjakta onsdag. Det er alfaparet og to årsvalper som ble tatt ut. Foto: Statens Naturoppsyn / NTB Scanpix. Vis mer

Fire av de seks ulvene i Letjennareviret i Elverum i Hedmark er skutt på første dag av lisensjakta, som startet tidlig onsdag.

Ifølge Østlendingen er det lederparet og to valper som er avlivet.

Regjeringen besluttet nyttårsaften at inntil seks ulver kan felles i flokken som holder til rundt Strandbygda ved Elverum.

VG skriver at 180 jegere var involvert i ulvejakta 1. januar.

Regjeringen ga kun tillatelse for felling av én av de tre ulveflokkene innenfor ulvesonen som rovviltnemndene ønsket å felle.– Departementet er kommet til at det kun er hjemmel for lisensfelling av Letjennareviret. Det er ikke lovhjemmel for felling av Mangenreviret eller Rømskogreviret, sa klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

- Ulv er en fredet art, og det er en høyere terskel for å felle ulv innenfor ulvesonen enn utenfor, framholdt Elvestuen.

(NTB/Dagbladet).