Fire av ti bytter kjønn på nettet

Det er stor risiko for at typen eller dama du møtte på nettet i går, ikke fortalte deg hele sannheten om seg sjøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En undersøkelse som ble publisert på mandag av forskere ved University of Washington og Curtin University of Technology i Australia, viser at så mange som fire av ti har løyet om hvilket kjønn de er.

400 personer ble undersøkt mens de deltok i et såkalt MOO (Multiuser, object-oriented enviroment). Ved å bruke MOO kan du skape en virtuell verden, lage en egen figur og snakke med andre personer, melder ABC.

40 prosent av deltakerne hadde byttet kjønn på nettet. Hele 57 prosent av dem som skapte oppdiktede personer i MOOen, byttet kjønn, viser undersøkelsen.

Uærlig

- Internett er et vidunderlig sted for å unnslippe rollekategoriene. Det er som å være med på et maskeradeball, sier professor i kommunikasjon, Malcolm Parks, ved University of Washington.

Blant personene som utga seg for å være motsatt kjønn, var det ingen påfallende sammenheng mellom kjønn, alder og personlighet. Men det viste seg at folk som har brukt mye tid på nettet, har lettere for å bytte kjønn.

- Folk tenker seg om og lurer på hva de ikke har gjort ennå. Derfor bytter mange kjønn. Men mange stopper kjønnsbyttingen etter en stund, fordi de føler at det er uærlig, sier Parks.

Kortvarig

Han tror det er flere som utgir seg for å være motsatt kjønn på snakkekanaler som IRC, og pratesystemer som ICQ. Det begrunner han med at det er enklere å bytte kjønn der enn i en MOO.

De fleste bare bruker en time eller to på en snakkekanal. I MOO bygger du et eget samfunn, og du bruker lang tid på å kommer skikkelig i gang

- Jeg tror folk på IRC bytter kjønn oftere, fordi oppholdene der er mer kortvarige, sier Parks, og understreker at nettet ikke er et land fullt av transvestitter. Undersøkelsen viser at folk gjør det på en eksperimentelt og kortvarig.

<B>PUPPULÆR AKTIVITET:</B> Internett er et vidunderlig sted for å unnslippe rollekategoriene, forteller ekspertene. Også popstjernen Robbie Williams liker å eksperimentere ...