Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire av ti innvandrere vil stemme Ap

Mens FrP er nest størst.

FLEST STEMMER AP OG FRP: Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg får flest stemmer fra innvandrere, mens Fremskrittspartiet og Siv Jensen er på fremmarsj. Her er de to avbildet sammen med andre partiledere under en debatt på TV 2.  
Foto: Berit Roald / SCANPIX
FLEST STEMMER AP OG FRP: Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg får flest stemmer fra innvandrere, mens Fremskrittspartiet og Siv Jensen er på fremmarsj. Her er de to avbildet sammen med andre partiledere under en debatt på TV 2. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en ny meningsmåling blant innvandrere får Arbeiderpartiet en oppslutning på 38 prosent. Nest størst er Frp med 10 prosent av stemmene.

Meningsmålingen er utført av Norstat på oppdrag for Utrop. Til sammen 500 personer med innvandrerbakgrunn over 18 år er spurt om hva de kommer til å stemme ved årets stortingsvalg. Vet ikke-kategorien er stor, hele 31 prosent av de spurte kunne ikke svare på hva de kommer til å stemme.

SV er partiet i målingen med tredje størst oppslutning, 6 prosent.

Målingen viser at det først og fremst er innvandrere med vestlig bakgrunn som stemmer Frp. Men også innvandrere med bakgrunn fra Afrika er hyppigere representert blant Frp-velgerne enn andre etniske grupper.

Det overrasker ikke Ap-politiker Elvis Chi Nwosu som selv har bakgrunn fra Afrika.

- Den politiske bevisstheten er ganske høy blant afrikanske innvandrere. Folk bryr seg om nærmiljøet, og FrPs sterke retorikk, særlig i kriminalitetsspørsmål, appellerer til ganske mange fra vårt miljø, sier han til Utrop.

Målingen viser at flest innvandrere, 23 prosent, synes utdannings- og skolepolitikk er viktigst ved årets valg. 19 prosent av de spurte synes at finans- og økonomisk politikk er viktigst, mens 8 prosent mener at innvandrings- og asylpolitikk er viktigst.

Høyre fikk 4 prosent oppslutning, KrF 2 prosent, Rødt 2 prosent, Venstre 3 prosent, Sp 1 prosent og andre partier fikk 1 prosent.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling