Fire av ti innvandrere vil stemme Ap

Mens FrP er nest størst.

FLEST STEMMER AP OG FRP: Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg får flest stemmer fra innvandrere, mens Fremskrittspartiet og Siv Jensen er på fremmarsj. Her er de to avbildet sammen med andre partiledere under en debatt på TV 2.  
Foto: Berit Roald / SCANPIX
FLEST STEMMER AP OG FRP: Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg får flest stemmer fra innvandrere, mens Fremskrittspartiet og Siv Jensen er på fremmarsj. Her er de to avbildet sammen med andre partiledere under en debatt på TV 2. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en ny meningsmåling blant innvandrere får Arbeiderpartiet en oppslutning på 38 prosent. Nest størst er Frp med 10 prosent av stemmene.

Meningsmålingen er utført av Norstat på oppdrag for Utrop. Til sammen 500 personer med innvandrerbakgrunn over 18 år er spurt om hva de kommer til å stemme ved årets stortingsvalg. Vet ikke-kategorien er stor, hele 31 prosent av de spurte kunne ikke svare på hva de kommer til å stemme.

SV er partiet i målingen med tredje størst oppslutning, 6 prosent.

Målingen viser at det først og fremst er innvandrere med vestlig bakgrunn som stemmer Frp. Men også innvandrere med bakgrunn fra Afrika er hyppigere representert blant Frp-velgerne enn andre etniske grupper.

Det overrasker ikke Ap-politiker Elvis Chi Nwosu som selv har bakgrunn fra Afrika.

- Den politiske bevisstheten er ganske høy blant afrikanske innvandrere. Folk bryr seg om nærmiljøet, og FrPs sterke retorikk, særlig i kriminalitetsspørsmål, appellerer til ganske mange fra vårt miljø, sier han til Utrop.

Målingen viser at flest innvandrere, 23 prosent, synes utdannings- og skolepolitikk er viktigst ved årets valg. 19 prosent av de spurte synes at finans- og økonomisk politikk er viktigst, mens 8 prosent mener at innvandrings- og asylpolitikk er viktigst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer