Fire av ti kan bli smittet i USA

Flere hundre tusen mennesker kan komme til å dø, viser en ny og dyster prognose.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire av ti amerikanere kan bli smittet av den såkalte svineinfluensaen, og flere hundre tusen mennesker kan komme til å dø, viser en ny og dyster prognose.

Prognosen er utarbeidet av statlige Centers for Disease Control and Prevention (CDC), som nå dobler sitt anslag over hvor mange som trolig vil bli smittet av H1N1-viruset.

Helsemyndighetene anslår at over én million amerikanere til nå er smittet av det fryktede viruset, som hittil har kostet over 300 amerikanere livet.

Myndighetene frykter at man bare har sett begynnelsen på pandemien i USA og advarer mot en eksplosiv økning utover høsten når skolene åpner igjen.

En effektiv vaksine mot svineinfluensa vil tidligst være klar i september eller oktober, men da kan flere titalls millioner alt være smittet.

CDCs nye prognose bygger på tilgjengelig statistikk om smitteutbredelsen så langt, samt på data om den store influensapandemien som kostet nærmere 70.000 amerikanere livet i 1957.

På bakgrunn av dette anslår CDC nå at mellom 90.000 og flere hundre tusen amerikanere kan komme til å dø, dersom vaksinen ikke snart er klar og en storstilt vaksinasjonskampanje blir satt i verk.

(NTB)