Fire av ti kvinner er blitt sextruet

- Dette sier litt om det kvinneliv som leves i lukkede rom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Dette er sjokkerende og oppsiktsvekkende. Dette sier litt om det kvinneliv som leves i lukkede rom, det som skjer innenfor den private sfæren - intimsfæren - som kvinner kanskje ikke snakker om. Slikt må opp og fram i lyset. Vi må få en offentlig debatt, fordi dette handler om holdninger, sier Karita Bekkemellem til Dagbladet.

Likestillingsstatsråden er mildt sagt skuffet.

Målingen som ble gjort for Dagbladet i løpet av gårsdagen 25. april ble gjennomført på web i Synovate MMIs e-base.

Resultatene bygger på 580 besvarelser blant kvinner i Norge i alderen 18-60 år. Undersøkelsen er gjort med samme datametode og i samme aldersspenn som Amnestys undersøkelse for menn som ble offentliggjort i går. Den viste at annenhver mann mener at kvinner som flørter åpenlyst, selv er ansvarlige hvis de blir utsatt for overgrep.

Respektløst

Det er avsløringen av hvor mange som svarer ja på spørsmålet «har du noen gang selv blitt utsatt for truende seksuell oppmerksomhet?» som virkelig får likestillingsministeren til å sperre opp øynene.

-  Det hjelper ikke med lover. Vi må begynne med ungene. Holdningene må endres slik at ikke kvinner blir sett på som et bytte og mannen som en jeger som kan tillate seg hva han vil. Med det feminismen har gjort for seksuell frigjøring, for at vi kvinner skulle føle oss trygge på oss sjøl, og så nå i 2007 opplever vi dette. Vi ser at kvinner ikke blir respektert, raser Bekkemellem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer