VIL UNDERSØKE: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil finne ut hvorfor lærerstudentene gjør det så dårlig i matematikk. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix
VIL UNDERSØKE: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil finne ut hvorfor lærerstudentene gjør det så dårlig i matematikk. Foto: Terje Pedersen/NTB ScanpixVis mer

Fire av ti lærerstudenter strøk på matteeksamen: - Nedslående

0,6 prosent fikk toppkarakter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

11. mai i år var 997 studenter på grunnskolelærerutdanningen oppe til eksamen i undervisningskunnskap i brøk, desimaltall og prosentregning. Den nasjonale karakterfordelingen viser at hele 37 prosent strøk på eksamen, mens kun 0,6 prosent fikk toppkarakter, skriver Khrono.

I fjor var det 10,4 prosent som strøk på denne eksamenen.

– Jeg mener det nedslående resultatet er et argument for det nye kravet om at lærerstudenter fra og med nå må ha minst karakteren 4 i matte fra videregående for å bli tatt opp ved lærerutdanningen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til VG.

Kunnskapsministeren mener strykprosenten er altfor høy og sier de må undersøke nærmere hva som ligger bak disse resultatene. NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) skal inn og se på tallene. En rapport er ventet litt seinere i sommer.

Leder i NOKUT, Terje Mørland, sier det er de aktuelle universiteter og høyskoler som har ansvaret for kvaliteten i utdanningen.

– De må nå brette opp ermene og gjøre noe med dette. Vi kommer til å gå grundig inn og analysere resultatene for å se om vi kan peke på mulige årsaker for på den måten å kunne hjelpe utdanningsinstitusjonene, sier Mørland til VG. (NTB)