Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire av ti mener hun har vært god

Velgernes dom over partilederne.

NY MÅLING:  Bare 37 prosent mener Siv Jensen håndterer valgkampen bra. Det er en nedgang på fire prosent siden forrige uke. FOTO: SCANPIX
NY MÅLING: Bare 37 prosent mener Siv Jensen håndterer valgkampen bra. Det er en nedgang på fire prosent siden forrige uke. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fremskrittspartiet har fått noen svake målinger i fleisen den siste uka, og også i politikerbarometeret er tilliten til leder Siv Jensen svekket, viser Synovates måling for Dagbladet og NRK.

Andelen som mener Siv Jensen håndterer valgkampen godt, synker fra 41 til 37 prosent på Synovates måling.

23 prosent av de spurte, sier hun håndterer valgkampen dårlig.

Erna vokser
Jensen blir dermed nesten tatt igjen av Erna Solberg. Høyre-lederen går fram fire prosent, og 36 prosent av dem som svarer, sier nå at hun har håndtert valgkampen godt.

Siv Jensen kan likevel støtte seg på relativt solid støtte i eget parti. Bare én prosent av dem som sier de skal stemme Frp, mener hun håndterer valgkampen dårlig. 76 prosent mener hun har vært god.

49 prosent av de spurte mener Jens Stoltenberg gjør en god jobb som Arbeiderpartiets leder i valgkampen.

Misfornøyd med opposisjonen
I forrige uke viste Dagbladets politikerbarometer at én av fire mente regjeringspartiene hadde gjort en god innsats i valgkampen.

Nye tall viser at enda færre mener Erna Solberg, Siv Jensen og de andre imponerer.

Bare femten prosent av de spurte sier opposisjonspartiene har håndtert valgkampen på en god måte. 58 prosent sier innsatsen har vært middels, mens 17 prosent mener valgkampen har vært dårlig håndtert. Blant Høyres velgere er det bare én av fire som mener opposisjonen har taklet valgkampen godt.

Jens fortsatt populær
De spurte er fortsatt overveldende positive til Jens Stoltenberg som statsminister. 48 prosent mener han gjør en god jobb, 40 prosent mener han gjør en middels jobb, og bare 10 prosent er misfornøyd.

Ikke overraskende er det flest Ap-velgere som synes Jens gjør en god innsats, men han scorer stort i de fleste partier. Mest mislikt er han i Frp, hvor 32 prosent mener han gjør en dårlig jobb.

Blant Høyres velgere er det imidlertid bare 6 prosent som synes Stoltenberg gjør en dårlig jobb som statsminister.

Valgforsker Anders Todal Jenssen mener at trynefaktoren på partilederne er oppskrytt når et parti skal sanke stemmer.
— Motsetningene mellom partiene er langt større hos politikerne enn ute blant folk. De opplever konfliktene som mye mindre intense, sier professor i statsvitenskap ved NTNU Anders Todal Jenssen.

Han er ikke overrasket over at Stoltenberg scorer såpass bra.
— Han leder det største partiet, og det er en veldig nær sammenheng mellom hvor stort partiet er og hvor populær en partileder er.

• Målingen er gjennomført på telefon i perioden 31. august til tredje september med 910 stemmeberettigede i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen. Resultatene bør tolkes innenfor feilmarginer på 1,5-3,5 prosentpoeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling