Fire av ti mener Norge må ta imot enda færre flyktninger - rekordlave ankomster til tross

Det er 20 år siden sist det kom så få asylsøkere til Norge som i fjor, men i en ny måling sier 39 prosent at vi bør ta i mot enda færre i år.

- FOLK FLEST HAR SKJØNT ALVORET: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug tar Ipsos-målignen som et tegn på at Frps innvandringspolitikk er i takt med folket. Her er hun sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre (til høyre). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- FOLK FLEST HAR SKJØNT ALVORET: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug tar Ipsos-målignen som et tegn på at Frps innvandringspolitikk er i takt med folket. Her er hun sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre (til høyre). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): FN slo tidligere i år alarm om at verden sto overfor den største humanitære krisen siden 1945 - men nordmenn er tilsynelatende ikke veldig innstilt på å ta i mot flere flyktninger.

Det viser en måling Ipsos MMI har utført for Dagbladet.

Der går det fram at 39 prosent mener Norge må ta i mot færre flyktninger i år enn i fjor, til tross for at ankomstene da var på sitt laveste på 20 år.

- Har skjønt alvoret

31 prosent av de spurte mener vi bør ta i mot cirka like mange som i fjor, mens bare 22 prosent - to av ti spurte - mener vi bør ta i mot flere enn i fjor.- Folk flest har skjønt alvoret. Vi har ført en streng og tydelig retorikk og politikk. Det når frem, og har ført til at vi tar imot færre enn Danmark og Sverige, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Hun mener det viser at Frps er i takt med folket, som ønsker seg en streng innvandringspolitikk.

- Dette viser at Frp er det eneste partiet som representerer folk flest i disse sakene. Mens Arbeiderpartiet vil føre en politikk og sende signaler som medfører flere asylsøkere, er det vi som har kontroll med grensene og som vil ha lavest mulig asyltilstrømming til Norge, sier Listhaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer