Integrering:

Fire av ti nordmenn mener muslimer utgjør en trussel mot norsk kultur

- Uakseptabelt og svært bekymringsfullt, mener barne- og familieministeren.

NY STUDIE: En undersøkelse utarbeidet av forskere ved Senter for studier av holocaust og livssynsminoriteter viser stor utbredelse av antimuslimske holdninger i det norske folk. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
NY STUDIE: En undersøkelse utarbeidet av forskere ved Senter for studier av holocaust og livssynsminoriteter viser stor utbredelse av antimuslimske holdninger i det norske folk. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nær halvparten av alle spurte nordmenn mener at muslimer selv har «har mye av skylden for økende muslimhets». Samtidig svarer nær fire av ti bekreftende på påstanden «muslimer utgjør en trussel mot norsk kultur», mens over tre av ti mener at «muslimer ønsker å ta over Europa».

Det viser den ferske rapporten «Holdninger til jøder og muslimer i Norge 2017», utarbeidet av forskere ved Senter for studier av holocaust og livssynsminoriteter.

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne sier til Dagbladet at hun er særlig bekymret er hun over at så mange som 10 prosent av de spurte mener at trakassering og vold mot muslimer kan forsvares.

- Det er overraskende at tallene er så høye, sier barne- og likestillingsministeren.

- Når vi ser at så mange mener at trakassering og vold kan forsvares, er det helt uakseptabelt og svært bekymringsfullt, utdyper hun.

- Problematisk for samfunnet

- Frykter du også mer vold?

- Ja, det vil alltid være en fare for det, men her har vi for lite kunnskap ennå. Vi ser jo i dag, ikke i Norge, men i andre land, at vold og trakassering mot jøder og muslimer øker, sier Horne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer