- Fire av ti Steinerskolebarn på Nesodden mangler vaksiner

Steinerskoleforbundet vil ikke at skolen skal assosieres med vaksinemotstand.

DROPPER VAKSINER: mange foreldre med barn på steinerskolen på Nesodden (bildet), velger å ikke vaksinere barna sine. Helsesøster ved skolen anslår at bare sekti prosent av barna følger vaksineprogrammet. Nå skal vaksineringsgraden ved skolen gjennomgås. Foto: Steinerskoleforbundet
DROPPER VAKSINER: mange foreldre med barn på steinerskolen på Nesodden (bildet), velger å ikke vaksinere barna sine. Helsesøster ved skolen anslår at bare sekti prosent av barna følger vaksineprogrammet. Nå skal vaksineringsgraden ved skolen gjennomgås. Foto: Steinerskoleforbundet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vaksindedekningen på Nesodden er langt lavere enn i landet for øvrig. Kun 84 prosent er vaksinert, mot 93 prosent i resten av landet,skriver Akershus amtstidende.

Anslaget om at fire av ti barn ved Steinerskolen på Nesodden mangler vaksiner, kommer fra et referat i foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved skolen, der helsesøster Wenke Løland anslår at bare seksti prosent av barna ved skolen følger vaksinasjonsprogrammet, skriver avisa.

Daglig leder ved skolen Ida Tálos, anslår overfor Amta at så mange som hver tiende elev står helt uten vaksinasjon.

Nå skal vaksineringsgraden ved skolen gjennomgås.

- Et spesielt tilfelle Kommunikasjonsrådgiver i Steinerskoleforbundet, Henrikke Mørck, er kjent med situasjonen på Nesodden.

- Det med Nesodden har vi vært klar over. Nesodden er et spesielt tilfelle, så jeg er ikke sikker på om de samme tallene vil gjelde for Steinerskoler andre steder i landet, sier Mørck til Dagbladet.

Hun understreker at Steinerskolen forholder seg til vaksiner på samme måte som den offentlige skolen.

- Vi oppfordrer til vaksinering ved at vaksinen tilbys via helsesøster. Vi mener ikke noe om vaksiner. Det er synd at vi blir assosiert med vaksinemotstandere, for det tar fokus bort fra jobben vi gjør, som dreier seg om undervisning av barn, sier Mørck.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.