Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire av ti stortingsrepresentanter vil ha republikk

Rundt 40 prosent av representantene på Stortinget vil kvitte seg med monarkiet og innføre republikk i stedet.

VIL HA HAM BORT: Kong Harald er ikke lenger så populær blant stortingsrepresentanter. Her holder kongen trontalen under den høytidelige åpningen av Stortinget fredag. Dronning Sonja og kronprins Haakon var også tilstede under høytideligheten. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
VIL HA HAM BORT: Kong Harald er ikke lenger så populær blant stortingsrepresentanter. Her holder kongen trontalen under den høytidelige åpningen av Stortinget fredag. Dronning Sonja og kronprins Haakon var også tilstede under høytideligheten. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det viser en undersøkelse NRK har laget.

- Jeg har en følelse av at det prinsipielle standpunktet jeg har, nemlig at vi bør ha en republikk i Norge, vokser, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV).


Hver tredje representant på Stortinget mener at kongehuset er svekket, og like mange mener at kongehuset bør avvikles i løpet av de neste 20 årene.


Monarkist og høyrepolitiker Torbjørn Røe Isaksen mener Stortinget er i utakt med folket.


- Støtten til monarkiet i befolkningen er veldig høy, og selv når den er på sitt laveste, er det veldig få som sier at de ønsker en republikk i Norge, sier Røe Isaksen. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling