Fire av ti unge og eldre nordmenn er ensomme

Helseminister Bent Høie: - Et folkehelseproblem.

MANGE ENSOMME: Heleseminister Bent Høie mener det å være ensom er like helseskadelig som å røyke. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MANGE ENSOMME: Heleseminister Bent Høie mener det å være ensom er like helseskadelig som å røyke. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fire av ti unge og eldre nordmenn er ensomme, viser en undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå. Ensomme risikerer både et dårligere liv og en tidligere død, fastslår helseminister Bent Høie (H).

Høie mener andelen ensomme nordmenn nå er så stor at ensomhet er blitt Norges «usynlige» folkehelseproblem, skriver VG.

- Å være ensom er like helseskadelig som å røyke. Ensomhet er en viktig årsak til tapt livskvalitet og for tidlig død. Vi er nødt til å ta dette på alvor, sier helseministeren.

Nyere forskning fra SSB og Nova peker på at mangel på vennskap først og fremst rammer dem som trenger det mest. Dette gjelder personer med dårlig helse, lav utdanning, ingen jobb og lite nettverk, skriver avisen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer