Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire baby-dødsfall i samme familie

TROMSØ (Dagbladet): Politiet etterforsker nå hvorfor fire barn med samme mor fra Troms har mistet livet siden 1990. - Vi har grunn til å anta at noe straffbart har funnet sted, sier politinspektør Frode Karlsen til Dagbladet. Tre Kripos-eksperter bistår nå Senja politidistrikt i etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningen er blitt møtt med vantro og fortvilelse i familiens nærmiljø. Barnas mor har av de fleste blitt oppfattet som barnekjær.

  Kort tid etter det siste baby-dødsfallet i høst, iverksatte Senja politidistrikt, som har ansvaret for etterforskningen, sine undersøkelser.

Komplisert

- Alle barna har samme mor. Så mange tilfeller av krybbedød i en familie er etter vårt skjønn utenom det normale, men etterforskningen er svært komplisert og vil ta tid, sier Frode Karlsen.

  Politiinspektøren understreker overfor Dagbladet at ingen har status som mistenkt eller siktet i saken.

  Han vil ikke si noe om på hvilket grunnlag politiet innledet sin etterforskning, men legger til at alle tilfeller av krybbedød rent rutinemessig blir undersøkt av politiet. Som oftest blir det også foretatt en obduksjon.

Krybbedød

Barna - som etter det Dagbladet får opplyst, var to jenter og to gutter - mistet livet kort tid etter fødselen, angivelig som følge av krybbedød. Det betyr at dødsårsaken aldri ble klarlagt.

  - Dødsfallene fan sted på '90-tallet, opplyser politiinspektør Frode Karlsen.

  En rekke avhør er allerede foretatt, blant andre har familiemedlemmer og personer som står familien nær, forklart seg for politiet.

  Etter det Dagbladet forstår, er familiens hus allerede gjennomsøkt og avstengt av politiet.

<B>GRANSKER BABY-DØD:</B> Politiinspektør Frode Karlsen og Senja politidistrikt etterforsker fire mistenkelige baby-dødsfall i Troms.
<B>Overlege Erik Kreyberg Normann</B>
Hele Norges coronakart