Fire baby-dødsfall i samme familie

TROMSØ (Dagbladet): Politiet etterforsker nå hvorfor fire barn med samme mor fra Troms har mistet livet siden 1990. - Vi har grunn til å anta at noe straffbart har funnet sted, sier politinspektør Frode Karlsen til Dagbladet. Tre Kripos-eksperter bistår nå Senja politidistrikt i etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etterforskningen er blitt møtt med vantro og fortvilelse i familiens nærmiljø. Barnas mor har av de fleste blitt oppfattet som barnekjær.

  Kort tid etter det siste baby-dødsfallet i høst, iverksatte Senja politidistrikt, som har ansvaret for etterforskningen, sine undersøkelser.

Komplisert

- Alle barna har samme mor. Så mange tilfeller av krybbedød i en familie er etter vårt skjønn utenom det normale, men etterforskningen er svært komplisert og vil ta tid, sier Frode Karlsen.

  Politiinspektøren understreker overfor Dagbladet at ingen har status som mistenkt eller siktet i saken.

  Han vil ikke si noe om på hvilket grunnlag politiet innledet sin etterforskning, men legger til at alle tilfeller av krybbedød rent rutinemessig blir undersøkt av politiet. Som oftest blir det også foretatt en obduksjon.

Krybbedød

Barna - som etter det Dagbladet får opplyst, var to jenter og to gutter - mistet livet kort tid etter fødselen, angivelig som følge av krybbedød. Det betyr at dødsårsaken aldri ble klarlagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer