Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire barn drept mens de spilte fotball

Drept i luftangrep på palestinsk flyktningleir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire palestinske barn ble drept mens de spilte fotball i den palestinske flyktnigleiren Jabaliya i ettermiddag. Det forteller flere ulike kilder til BBC og AP.

- De spilte fotball øst for byen, ikke langt fra husene våre, sier Ahmned Dardouna, en slektning av guttene, til AP.

De fire guttene var i familie, og de var alle mellom åtte og 14 år gamle. Dardouna forteller at familien fant de fire på likhuset i byen etter at de ikke kom hjem som avtalt.

Opptrapping
En talsmann for den israelske hæren sier til AP at de har igangsatt «en rekke angrep mot militante i området».

I alt har 25 palestinere mistet livet de siste to dagene. Ti av disse er sivile ofre, sju er barn, den ene en baby på seks måneder.

Opptrappingen i kampene begynte i går, da et israelsk luftangrep drepte fem militante hamasmedlemmer. Hamas svarte med det kraftigste angrepet på flere måneder, og sendte rundt 40 raketter over grensa til Israel.

En av rakettene traff et israelsk college i Sderot, og drepte en 47 år gammel mann. Dette var det første dødelige luftangrepet på Israel siden mai, og Israels statsminister lovte en massiv hevnaksjon. Ehud Olmert uttalte ifølge BBC at «terroristene» i regionen skulle få betale en svært stor pris for angrepene. I dag har over ti rakettangrep slått ned over det nordlige og midtre Gaza.

Angrep mot Haniyeh

Et israelsk kamphelikopter gikk i ettermiddag ifølge AP til angrep på en politiperring i leiren Shati, like ved boligen til Ismail Haniyeh, Hamas statsminister på Gaza. En person ble drept og minst fire ble såret i angrepet, melder AP.

FIRE BARN DREPT: På Gaza ble fire barn under 16 år drept i et israelsk luftangrep i dag. Her hjelpes en palestinsk mann ut fra likhuset hvor de fire guttene ligger. Foto: AP/Adel Hana/SCANPIX
FIRE BARN DREPT: På Gaza ble fire barn under 16 år drept i et israelsk luftangrep i dag. Her hjelpes en palestinsk mann ut fra likhuset hvor de fire guttene ligger. Foto: AP/Adel Hana/SCANPIX Vis mer

Veisperringen lå 150 meter unna Haniyehs bolig, men han var trolig ikke hjemme da angrepet skjedde. Han har holdt seg i skjul de siste ukene i frykt for et israelsk attentat.

Angrepet skjedde ifølge NTB i et tett befolket område som ikke brukes til å skyte raketter mot Israel, og leses derfor som en advarsel til Hamas.

Haniyeh uttalte tidligere i dag at rakettangrepene ikke ville knekke palestinerne.

- Det kommer ikke til å svekke pågangsmotet og besluttsomheten til det palestinske folk, sa Haniyeh ifølge AP.

Ifølge BBC har tiden etter oppstarten av de siste fredssamtalene krevd fem israelske liv. Over 200 palestinere er drept i samme periode.

DREPT: 47 år gamle Roni Yechiya ble drept i et palestinsk angrep mot byen Sderot sør i Israel.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media