DØDSKRASJ: Brannfolk på stedet etter at to småfly krasjet ved Wolfersheim i Hessen i Tyskland. Minst ni personer omkom, hvorav fire var barn. Foto: EPA / Nicolas Armer / NTB Scanpix
DØDSKRASJ: Brannfolk på stedet etter at to småfly krasjet ved Wolfersheim i Hessen i Tyskland. Minst ni personer omkom, hvorav fire var barn. Foto: EPA / Nicolas Armer / NTB ScanpixVis mer

- Fire barn omkom i voldsom flykrasj

To småfly krasjet på 400 meters høyde i Tyskland. Ifølge politiet skal fire barn ha vært blant de totalt ni omkomne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge politiet skal totalt ni mennesker ha mistet livet da to småfly kolliderte ved Wolfersheim i Hessen, omkring tre mil nord for storbyen Frankfurt am Main, ved 1615-tida i ettermiddag. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

De to flyene traff hverandre i lufta i det kveldsmørket skulle begynne å senke seg, men ifølge politiet var det fortsatt klar sikt.

Politiet antar at fem voksne og fire barn omkom i ulykka, men bare åtte av dem er funnet: et lite barn på to år er fortsatt savnet. Politiet frykter at barnet befant seg inne i flyskroget.

Stor eksplosjon Hvor de to flyene var på vei, og identiteten til de ni om bord, er ikke kjent.

Ifølge tyske Bild antar politiet at flyene krasjet på omkring 400 meters høyde, og kollisjonen betegnes som svær kraftig. Vrakdelene ble spredt over et område på flere hundre meter, på ei snødekt slette. Politiet har sperret av et større område rundt ulykkesstedet.

- Flyene har braket sammen i luften, og det oppsto en stor eksplosjon. Men hvorfor, det vet vi ikke. Da ulykka skjedde, rundt klokka 1615, var det solskinn og helt klar sikt, sier polititalsmann Jörg Reinemer til Frankfurter Allgemeine.

Kom for seint Flyplassen Reichelsheim ligger ikke langt ifra skadestedet, brukes fortrinnsvis av småfly, og er populær både til forretnings- og fritidsformål. Det var i går ikke bekreftet hvorvidt de to flyene var på vei fra eller til denne flyplassen.

Et redningshelikopter ble sendt opp fra denne flyplassen, men redningsmannskapene kom for seint til å kunne hjelpe ofrene.

Nærmiljøet er rystet av hendelsen.

Det er ikke mange månedene siden området opplevde nok en dødsulykke. I mars omkom fem mennesker i en annen småflyulykke i Hessen.