<strong>FAMILIE SIKTET:</strong> Fire familiemedlemmer framstilles for varetektsfengsling etter at en kvinne skal ha blitt forsøkt drept av familiemedlemmer på Greverud i Oppegård i Akershus. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FAMILIE SIKTET: Fire familiemedlemmer framstilles for varetektsfengsling etter at en kvinne skal ha blitt forsøkt drept av familiemedlemmer på Greverud i Oppegård i Akershus. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Fire begjæres varetektsfengslet etter antatt drapsforsøk på kvinne (18)

De to øvrige siktede er overført til barnevernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 18 år gammel kvinne fikk tirsdag kveld alvorlige skader da hun skal ha blitt utsatt for vold av nære familiemedlemmer i Akershus-kommunen Oppegård.

Seks nære familiemedlemmer ble siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

Fire av dem framstilles for varetektsfengsling i dag.

Siktelsen opprettholdes

Fengslingsmøtene i Follo tingrett starter klokka 11 i dag. Politiet begjærer fire ukers varetekt med to uker full isolasjon.

De to øvrige siktede er overført til barnevernet.

- Siktelsen på de to som blir overført til barnevernet er svekket, men den er opprettholdt. Det er alderen som først og fremst gjør at de overføres til barnevernet. De er begge under 18, sier Rikke Hallgren, politioverbetjent i Øst politidistrikt, til Dagbladet.

Én av guttene som er overført til barnevernet, er advokat Trond Dypviks klient. Dypvik sa til Dagbladet i går at hans 15 år gamle klient ikke erkjenner straffskyld og at han heller ikke var vitne til det som skjedde.

Advokat Harald Otterstad representerer den andre gutten som er overført til barnevernet: En 16-åring. Otterstad sa i går at hans klient ikke på noen måte erkjenner straffskyld.

Den fornærmede kvinnen ble tirsdag kveld fraktet til sykehus og operert som følge av skadene.

18-åringen er utenfor livsfare, men er fortsatt hardt skadet og har smerter.

- Vi har begynt innledende samtaler av henne. Vi har så vidt hatt dialog med henne, så vi kan ikke utdype noe nærmere om det, sier Hallgren.

Far siktet

Advokat Harald Jahren representerer den siktede faren (45) til den 18 år gamle kvinnen. Jahren sier at han ikke har fått sett noen papirer, men bisto under avhør i går.

- Jeg vet ikke hvordan min klient stiller seg til siktelsen, for han fikk ikke spørsmål om det under avhøret i går, sier Jahren til Dagbladet, som skal framstilles for varetektsfengsling klokka 13 i dag.

Forsvareren sier at han ikke ønsker å gå inn på hva hans klient har forklart i avhør.

Ønsker tips fra publikum

I forbindelse med saken ønsker politiet tips fra publikum De ønsker å komme i kontakt med folk som har sett selv hendelsen på Greverud i Oppegård, og som kan kaste lys over hendelsesforløpet.

- Vi jobber med å få et tydeligere bilde av hva som har hendt, derfor ønsker vi bistand fra publikum, sier Rikke Hallgren, politioverbetjent i Øst politidistrikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer