Fire bjørner døde etter at de spiste 45 kilo sjokolade og smultringer

Forgiftet.

SVARTBJØRN: Svartbjørner, som denne som ble fotografert i California i 2009, setter tydeligvis pris på sjokolade. Men det kan være farlig for dem.  Foto: AFP / MARK RALSTON / NTB scanpix
SVARTBJØRN: Svartbjørner, som denne som ble fotografert i California i 2009, setter tydeligvis pris på sjokolade. Men det kan være farlig for dem. Foto: AFP / MARK RALSTON / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere eksperter tar nå til orde for et forbud mot å bruke sjokolade som lokkemat, etter at fire svartbjørner ble funnet døde etter at de hadde spist omtrent 45 kilo sjokolade og smultringer som en jeger hadde lagt ut i New Hampshire i USA, melder avisa Concord Mirror.

Undersøkelser av de fire bjørnene viste at de trolig døde av hjertestans etter at de fikk i seg for mye theobromine, et stoff som finnes i råkakao og dermed også sjokolade, skriver nyhetsbyrået AP. Mange dyr bryter ned stoffet mye langsommere enn mennesker, og de har derfor langt høyere fare for å bli utsatt en slik forgiftning. Hunder er særlig utsatt, men saken fra New Hampshire er langt fra den første rapporten om sjokoladerelaterte bjørnedødsfall.

Det amerikanske mattilsynet sier de først ble klar over bjørneproblemstillingen i 2011, da en svartbjørn ble funnet død i Michigan. Andrew Timmin leder leder tilsynets bjørneprosjekt i New Hampshire. Han mener de må vurdere å fjerne sjokolade helt fra skogene. - Alle typer sjokolade kan være giftig for dem. Det avhenger av hvor mye de spiser av det, sier han til Concord Mirror.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.