Fire bomber gikk av i ferieområder i Spania

Politiet advart på forhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire mindre bomber gikk av kort etter hverandre i Spania i dag, men ingen personer skal ha kommet til skade.

Den første bomben gikk av i badebyen Laredo i det nordlige Spania etter at en mann som sa han var fra den baskiske separatistorganisasjonen ETA, ringte inn en advarsel.

Kort etter gikk tre andre bomber av, en i Laredo og to i Noja, 19 kilometer borte.

Mannen som ringte, sa fire bomber var utplassert på strandpromenader og ved strender i Laredo, Noja og Ris og ved en golfbane i nærheten av Noja på den cantabriske kysten.

Oppringningen ga politiet tid til å evakuere området 45 minutter før bomben i Laredo eksploderte. Folk lå i dekning i kafeer og barer da bomben gikk av og sendte en 25 meter høy røyksøyle til værs.


(NTB)

SKADER: Spansk politi undersøker skadene på en Røde Kors-bygning kort etter den andre av to bombeeksplosjoner i Laredo. Til sammen eksploderte fire bomber i den nordlige delen av Spania søndag. Foto: Reuters/Vincent West/SCANPIX
SKADER: Spansk politi undersøker skadene på en Røde Kors-bygning kort etter den andre av to bombeeksplosjoner i Laredo. Til sammen eksploderte fire bomber i den nordlige delen av Spania søndag. Foto: Reuters/Vincent West/SCANPIX Vis mer