Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire brannmenn drept

ATEN (AP): Fire brannmenn er allerede drept av skogbrannen som i går beveget seg i utkanten av Atens forsteder. Den sterke vinden i området drev flammeveggen fram i voldsom fart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre brannmenn ble i går funnet forkullet ved siden av en utbrent brannbil. Bilen ble trolig plutselig omringet av de voldsomme flammene. En frivillig brannmann brant også i hjel da han prøvde å ta seg opp åssiden der de tre var fanget av flammene.

Drevet bort

Skogbrannen startet i nåleskogen på fjellet Imitos, øst for Atens sentrum, men ble heldigvis drevet bort fra bebodde områder av vinden.

Et stort område av fjellets siste gjenværende skoger er fortært av ilden. Flammene skal også ha utløst eksplosjoner av flere gamle bomber og granater fra andre verdenskrig.

Foreløpig er i hvert fall to varehus og fire boliger brent ned, og vinden er for sterk til at fly kan hjelpe til i slokkingsarbeidet. Militære helikoptre klarte likevel å døyve brannen noe, og huseiere med hageslanger bisto brannmannskapene så godt de kunne.

Evakuert

Det er vanlig med skogbranner i Hellas i den tørre årstida, men denne sommeren har brakt med seg de største ødeleggelsene på flere årtier.

Samtidig med den kraftige skogbrannen øst for hovedstaden brøt det i går også ut brann i buskområdene i byens sørlige forsteder.

Alle innbyggerne i feriebyen Saromida, 40 kilometer sørøst for Aten, ble i går ettermiddag evakuert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!