Fire brannmenn skadd i boligbrann

Fire brannmenn kom til skade da en pipe raste sammen etter boligbrann i Karmøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/KARMØY: (Dagbladet.no): Fire brannmenn kom til skade under slukningsarbeidet i en privatbolig i Karmøy i Rogaland i formiddag. Skadene skal ha skjedd da en pipe raste sammen på utsiden av det 300 år gamle huset.

Alle brannmennene skal ha blitt brakt til sykehus, men tre av dem ble skrevet ut ganske raskt. Sistemann skal, ifølge brannvesenet på Karmøy, holdes på sykehuset over natten.

- Etter det jeg erfarer skal det dreie seg om kuttskader i hodet og beinbrudd, sier operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt, Harald Aase til Dagbladet.no.

Ingen andre skal ha kommet til skade i brannen. Ifølge politiet var det ingen personer inne i huset da brannmannskapene ankom stedet. Det skal imidlertid ha tatt noe tid før man fikk klarhet i at huset, som beboes av en barnefamilie, var tomt for mennesker.

Jannike Simonsen var en av de første som ankom brannstedet. Hun forteller at husets eier, en eldre kvinne, forsøkte å få tak i familien som leier huset. Det tok litt tid før hun fikk tak i leieboerne, og en stund fryktet noen av øyenvitnene at familiens tenåringssønn var inne i huset.

- I frykt for at gutten skulle befinne seg på innsiden, knuste vi vinduet til rommet hans i 2. etasje, forteller Simonsen.

Etterhvert ble det, til alles lettelse, klart at gutten var på skolen.

Foreløpig er det ikke på det rene hvor store skadene på det gamle huset er, men det var fullstendig overtent, ifølge brannvesenet.

Jannike Simonsen forteller at det sprakte fra ledninger og at røyken kunne ses på lang avstand.

Det var en ansatt i en bedrift i nablolaget som ringte til brannvesenet. Politiet fikk melding om brannen 10.29 i formiddag. Brannårsaken er foreløpig ukjent, men saken er under etterforskning.

RASTE SAMMEN:</B> Dette bildet er tatt før pipa raste sammen og skadet fire brannmenn på Karmøy i Rogaland.