ÅPNET ILD:  Fire brannmenn ble drept da de ble beskutt under slukningsarbeid i dag. Foto: AP Photo / WHAM13-TV via AP video / NTB Scanpix
ÅPNET ILD: Fire brannmenn ble drept da de ble beskutt under slukningsarbeid i dag. Foto: AP Photo / WHAM13-TV via AP video / NTB ScanpixVis mer

Fire brannmenn skutt i USA

Var i ferd med å slukke en brann. To omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To brannmenn ble skutt og drept like ved en brann i Webster i New York, melder 13WHAM. I tillegg ble to andre brannmenn skutt.

De to omkomne brannmennene, Tomasz Kaczowka og Mike Chiapperini var frivillige.

- Det virker som om det var en felle for de første som rykket ut til brannen, sier poitisjef Ferald Pickering i Webster til Sky News.

CNN skriver at brannmenn ble skutt da de var i ferd med å slukke brannen. Hendelsen skjedde like før klokka 06 lokal tid, og skytingen forhindret brannvesenet i å slukke brannen i flere timer. Ifølge BBC er personen som skjøt funnet død på åstedet.  Dødsårsaken er uklar.

To brannmenn får nå behandling for svært alvorlige skuddskader ved Strong Memorial Hospital.

Ofrene ble flydd til sykehus med luftambulanse.

Brannen startet i en bolig og spredte seg til nabobyggene og en bil på det rolige tettstedet, rundt 550 kilometer nordvest for New York. Ifølge politiet er fire hjem totalødelagt mens ytterligere fire er skadet.

Dagbladet kommer med mer.