Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fire brasilianere drept i israelsk angrep

Ifølge israelsk radio er fire brasilanske statsborgere blant ofrene etter angrepene på Beirut i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det foreløpig siste israelske angrepet i Libanon er nye ødeleggelser på Libanons hovedflyplass i Beirut. Det forteller vitner til Hizbollahs tv-stasjon, ifølge blant andre Ynet News.

Samtidig kom den oppsiktsvekkende meldingen om at fire brasilianere skal være drept. Ifølge den israelske avisa Haaretz er det israelsk radio som melder dette. Detaljene rundt hendelsen er foreløpig ikke kejnt

Hizbollah forbereder også et nytt angrep i den store havnebyen Haifa i Israel, og en offisiell talsmann har advart sivilbefolkningen om å ta dekning.

Dagbladet.no følger utviklingen.

- 57 drept

Bombene haglet over de libanesiske forstedene i natt. En fotograf fra  nyhetsbyrået AP, var vitne til at minst syv raketter rammet det sydlige Beirut, der Hizbollah har hovedbase. Hundrevis av bomber har falt over Libanon siden luftangrepet startet.

- Så langt har bombene tatt livet av 57 libanesere. Over hundre er såret, sier helseminister Muhammed Jawas Khalife. Minst en sivil israeler og åtte soldater har også blitt drept, skriver AP.

Full blokade

STORE ØDELEGGELSER: I natt bombet israelske fly Beiruts forsteder, i dag skal fire brasilianere ha blitt drept i angrepene, som i formiddag opgår med uforminsket styrke. Foto: SCANPIX/AP
STORE ØDELEGGELSER: I natt bombet israelske fly Beiruts forsteder, i dag skal fire brasilianere ha blitt drept i angrepene, som i formiddag opgår med uforminsket styrke. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Israelske fly gjorde sitt beste for å isolere Libanon og Hizbollah fra omverdenen. I går beleiret de Libanon og innførte land-, sjø-, og luftblokade. I dag morges intensiverte de blokaden.

En bro på veien til den internasjonale flyplassen er i likhet med selve flyplassen  bombet flere ganger. De israelske flyene har også ødelagt motorveien mellom Beirut og Damaskus. Libanesiske myndigheter er ikke sikre på omfanget av skadene, men velger for sikkerhets skyld å omdirigere trafikken.

Inne i hovedstaden har luftangrepene ført til flere branner. Brannmenn forsøker å få kontroll over flammene mens glass, aluminium og steiner spruter fra husene under bombenedslagene.

I går kveld slapp Israel ned flygeblad for å be befolkningen holde seg unna hovedkvarteret til Hizbollah. Hizbollah advarte Israel mot å angripe Beirut, og sa de ville slå tilbake med raketter mot Haifa. Foreløpig har organisasjonen bare bereftet rakettangrep mot de israelske grensebebyggelsene.

Ønsker FN-resolusjon

Israel forsøker å presse Hizbollah til å løslate de to israelsk soldatene som ble tatt til fange på onsdag, og holder Libanon ansvarlige for kidnappingene.

Selv sier de libanesiske myndighetene at de hverken visste om kidnappingen på forhånd eller tolererer den. De ba i går Sikkerhetsrådet om å kreve en våpenstillstand, melder Reuters.

- Myndighetene ønsker en slutt på det israelske angrepet, som har tatt livet av sivile og ødelagt vitale sivile og økonomiske institusjoner, sier den libanesiske FN-delegasjoenen.

image: - Fire brasilianere drept i israelsk angrep

Sikkerhetsrådet skal i dag ha et ekstraordinært møte for å ta stilling til forespørselen.

I går la USA ned veto mot en resolusjon som ba Israel trekke seg ut av Gaza.

<B>MANGE SKADDE:</B> Dødstallene stiger time for time etter israelsk bombing i Libanon, samtidig som israelske sivile rammes av Hizbollah-raketter.
<B>OPPTAKTEN:</B> Eldad Regev (26) og soldatkollega Ehud Goldwasser (31) er i Hizbollahs fangenskap.
BOMBET: Sivile libanesere inspiserer en ødelagt bygning sør for Beirut.
<B>BOMBER INFRASTRUKTUR:</B> Drivstofftank i brann ved Beirut etter nattas angrep.