Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire brutale overfallsvoldtekter på fem timer

Politiet har ingen mistenkte i sakene og ber publikum om hjelp.

ETTERLYSER VITNER: Politioverbetjent Hanne Kristin Rohde håper at det vitner vil melde seg. Her fra en tidligere pressekonferanse. Foto: Berit Roald / Scanpix
ETTERLYSER VITNER: Politioverbetjent Hanne Kristin Rohde håper at det vitner vil melde seg. Her fra en tidligere pressekonferanse. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I løpet av fem timer natt til søndag skjedde det fire overfallsvoldtekter på ulike steder i Oslo.

Politiet har ingen mistenkte i sakene og ber publikum om hjelp.

- Publikum som kan ha sett eller hørt noe ber vi om å melde seg, sier politinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo-politiet.

Kan være samme person
- Spesielt i voldtekten i Sofienbergparken, der offeret løp, kan det være at noen har sett noe. Det var mange mennesker på barene som nevnes, så vi oppfordrer folk om å tenke seg om hvor de var lørdag kveld, sier Rohde.

Politiet utelukker ikke at samme person kan stå bak voldtektene.

- Spesielt de tre første voldtektene kan være samme gjerningsperson, men vi ønsker ikke å konkludere med det så tidlig i etterforskningen, sier hun.

Voldtektene
Kl 23:00. Sofienbergparken. En ung kvinne ble kontaktet av en mann i krysset Sofienberggata/Kirkegårdsgata. Kvinnen begynte å løpe i retning Sofienbergparken, der voldtekten skjedde.
Gjerningsmannen var 20-40 år, hadde mørkt hår, og muligens mørk hette og mørke klær. Muligens asiat.

Kl. 02:30 - 02:45. Mandalls gate. Kvinnen gikk over Grønlandsleiret og inn i Mandalsgata, der hun møtte gjerningsmannen. Han beskrives som mann mellom 25 og 35 år, mørkt hår og muligens lue eller hette. Han snakket gebrokkent engelsk og norsk.

Kl. 03 - 03:30. I en sidegate ved Brugata. Gjerningsmannen hadde mørkt, kort hår, muligens lue, militærgrønn jakke og mørke bukser. Han løp i retning Storgata.

Kl. 01 - 0130. Bussholdeplassen på Tjuvholmen. Kvinnen gikk fra utestedet «Latter» på Aker brykke, utenfor baren Sinatra/Underbar/Beer palace ble hun kontaktet av to menn som gikk sammen med henne over gangbroen i retning Tjuvholmen.
Gjerningsmennene meskrives som:
1. 20-30 år, skallet, sorte bukser, hvit skjorte med et tynt slips.
2. Omtrent 30 år, høy og tynn, med kort, sort, tykt hår. Han hadde sort skjorte og sorte dongeribukser.
Begge snakke gebrokkent engelsk.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media