Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire danske gutter arrestert etter at de forsøkte å brenne klassekamerat levende

Alle er i alderen 15-16 år.

FENGSLING: Fire danske gutter i alderen 15-16 år framstilles i dag for fengsling etter at de kastet brennende bensin på en annen 16 år gammel gutt. Flere av guttene går i samme klasse. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
FENGSLING: Fire danske gutter i alderen 15-16 år framstilles i dag for fengsling etter at de kastet brennende bensin på en annen 16 år gammel gutt. Flere av guttene går i samme klasse. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire gutter, i alderen 15-16 år fra Ry i Østjylland i Danmark, er arrestert og siktet for drapsforsøk etter at de kastet brennende bensin på en 16 år gammel gutt av afghansk opprinnelse.

Det opplyser Sydøstjyllands Politi ifølge danske BT.

- Rundt klokka 19.15 i går mottok politiet en nødtelefon om at en 16 år gammel gutt av afghansk opprinnelse hadde blitt alvorlig forbrent i Ry. Det hadde blitt kastet en flaske brennende bensin på ham. Gutten ble bragt til sykehus i kritisk tilstand, skriver politiet i en pressemelding.

Samme klasse

Politiet iverksatte umiddelbart en etterforskning, og i den forbindelse pågrep de fire «etnisk danske gutter» i alderen 15-16 år.

Politiet understreker samtidig at de «på nåværende tidspunkt ikke har noen opplysninger som tilsier at konflikten har hatt med guttenes etnisitet å gjøre».

Alle guttene bor i samme by, og noen av dem går også i klasse med 16 åringen. Det opplyser visepolitiinspektør Lars Petter Madsen til dansk TV 2.

Utenfor livsfare

Han forteller også at gutten ikke skal være livstruende skadd.

- Han er forbrent på kroppen, men vi kan ikke uttalle oss om hvor omfattende skadene er, sier han.

Til BT sier Madsen at de fem guttene hadde avtalt å møtes på et sted i Ry.

- Da de møttes på gata kaster de denne flaska etter gutten. Vi vet ikke hva motivet er, men vi håper det kommer frem under fengslingen.

De fire guttene framstilles for fengsling tirsdag formiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling