Fire deler rekordpotten

Fire hittil ukjente vinnere må dele rekordpotten i Lotto på 23 millioner kroner etter trekningen i går kveld, og vil få utbetalt 5975095 kroner hver. Men rekordutbetaling til tross, det ble ikke toppomsetning hos Norsk Tipping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andrepremien endte på 42 460 kroner og hadde 167 vinnere. Sistepremien på 50 kroner kan hentes av 167000.

Omsetningen endte på 94,5 millioner kroner, og er langt fra rekorden. Den ble satt før jul i 1992 og er på 139 millioner kroner.

- Den er nok nesten uslåelig, sier informasjonssjef Gerd Holter i Norsk Tipping.

Det var fortettet stemning rundt i sentrumskioskene i Oslo like før klokka seks i går kveld, viste Dagbladets egen lille gangrunde like før fristen for Lotto-innlevering gikk ut.

Utsiktene til rekordutbetaling fikk mange til å hente ut sedlene fra lommeboka.

Rett etter klokka seks puster Ebbi Ferdowsi og Saeed Shariati i Mix-kiosken i Akersgata lettet ut. Overfor etternølerne som kom ett minutt over seks, måtte de bare beklage: Nå er det for seint!

- Det har vært kø i hele dag, og rett før klokka seks var det ekstra mange inne, forteller eier Ebbi Ferdowsi.

Selv doblet han sin egen Lotto-innsats denne uka, fra de vanlige 50 til 100 kroner, mens daglig leder Saeed Shariati spilte for sine vanlige 60 kroner.

Men rekordpotten til tross, det ble ikke rekordomsetning for Ferdowsi og Shariati: Forrige Gullotto-runde ga bedre uttelling enn denne. Med mindre en av dem går ut med storgevinst da.