Fire døde etter utforkjøring i Asker

Med de skadde vennene rundt seg ringte 20-åringen til ambulansesentralen i Akershus. To jenter på 24 og 26 år døde mens de lå i bilen. To mannlige passasjerer døde av skadene på Ullevål sykehus i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 26 år gammel mann døde av skadene kort etter ankomst til Ullevål sykehus.

En fjerde mann i begynnelsen av 20-årene ble operert for hodeskader. Tilstanden ble regnet som kritisk. I ettermiddag døde han av skadene, opplyser politiet til Dagbladet.no.

Personen som ringte og varslet om utforkjøringen er også på Ullevål sykehus.

- Han er i sjokk og ligger til observasjon. Han har ingen alvorlige skader, men kan ikke avhøres før i morgen, forteller jourhavende ved Asker og Bærum politidistrikt, Anne Karoline Bakken

Inneklemt

Politiet antar at personen som ringte politiet kom seg ut av bilen via sjåførdøren.

- Vi kan foreløpig ikke si noen helt sikkert da vi ikke har fått avhørt noen. Men det var mulig å komme seg ut på sjåførsiden, forteller Bakken.

De fire andre personene var fastklemt i bilen da hjelpemannskapene kom til åstedet klokken 04.29. Den lille Peugeot personbilen lå på taket.

- Ingen vitner har meldt seg. Derfor går vi ut i fra at en person som var med i utforkjøringen var den som varslet om ulykken, sier Bakken.

Bosatt i Oslo og Asker

Det var i alt fem personer med i bilen. De to avdøde jentene var begge bosatt i Asker, men kommer opprinnelig ikke herfra. De tre guttene er alle bosatt i Oslo, men ingen av dem er fra hovedstaden, får Dagbladet.no opplyst fra politiet.

Politiet jobber nå med å varsle ungdommenes pårørende.

Lang tid

AMK-sentralen på Sentralsykehuset i Akershus fikk meldingen om bilulykken klokken 04.00. Men det gikk mer enn en halv time fra ulykken inntraff til hjelpepersonellet fant bilen på taket ved E18.

- Både AMK og politiet hadde store problemer med å finne stedet. Bilen skrenset ut av veien og ned på en gangsti 3-4 meter nedenfor, forteller Bakken.

Bilen skrenset av E18 ved Holmen i Asker og ungdommene i 20-årene kjørte i retning Drammen.

Glatt

Veien var såpeglatt etter at regnet hadde blitt til is på veibanen.

- Det var spesielt glatt på veien. Varmen om dagen og den kalde natten førte til et islag på veien, melder jourhavende Bakken.

Politiet har foretatt tekniske undersøkelser på åstedet i dag.

- De tekniske undersøkelsene er fullført. Det ble observert skrensespor - ikke bremsespor - på veien. Vi kan foreløpig ikke si noe om bilen hadde stor fart, forteller Bakken.

Bilvraket er tauet bort av brannvesenet.