Fire døde i boligbrann

Mor, far og to barn mistet livet i en boligbrann på Haramsøya utenfor Ålesund i morges. Et tredje barn ligger på Haukeland sykehus med livstruende skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen for den fem år gamle gutten er alvorlig og ustabil, opplyser Haukeland sykehus i kveld. Han ligger til overvåking på brannskadeavdelingen.

Politiet fikk melding om brannen rundt klokken 09.35 i formiddag.

Guttens mor, far og to søsken omkom i brannen.

Den 36 år gamle kvinnen var allerede død da hjelpemannskapene kom fram. Den 44 år gamle ektemannen døde på stedet kort tid etterpå. Barna er 4, 5 og 7 år gamle. Ifølge en pressemelding fra AMK-sentralen i Ålesund ble de tre barna brakt til Sentralsykehuset, der en gutt og en jente senere døde.

Sterk røykutvikling

- Brannen skjedde i en enebolig på landet. Det er litt avstand til naboene, sier politiinspektør Olav Aarø ved Ålesund politikammer til Dagbladet.no. Lokale politimyndigheter har bedt om bistand fra Kripos for å finne årsaken til brannen. Kripos er nå på vei til Ålesund.

- Vi vet ikke eksakt hva som har skjedd. Teknisk personale fra Ålesund er nå på vei ut til åstedet. De omkomne er hentet ut, men åstedet er ellers intakt. Kripos kommer med 15-flyet. Vi trneger tid på oss, men på sikt kan vi si noe mer, sier Aarø.

Boligen står fremdeles. Det ser ut som om røykutviklingen er dødsårsaken. - Det er slik det virker, men jeg har enda ikke fått tilbakemelding fra teknisk personale, sier Aarø. Dagbladet.no kommer med mer. Trykk «reload».