Fire døgn siden Lisa (17) forsvant: - Et sted har noen, om noen har bortført henne, gjort en feil

Nærmere 1000 mennesker leter etter jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hun hadde vært med å stenge kafeen der hun jobber, i Kinnekulle utenfor Lidköping i Sverige, da hun søndag kveld sendte pappaen sin en SMS om at hun var på vei hjem.

Men Lisa Holm kom ikke hjem. Etter at hun ble meldt savnet, fant politiet scooteren hennes utenfor kafeen, med nøkkelen fortsatt i tenningen, men 17-åringen var borte.

- Foreldrene har bekreftet Politiet mistenker at noen har bortført henne.

Torsdag kveld pågår den stadig større leteaksjonen etter Lisa på fjerde dagen. Politiet opplyser at de har gjort flere interessante funn.

- Etter lunsjtid i dag, gjorde vi et funn i søkeområdet. Foreldrene hennes har bekrefter at det tilhører datteren, sier Ulla Brehm, pressetalskvinne i Västra Götaland-politiet, til Dagbladet i 19.30-tida.

Er det snakk om en ring, slik svenske medier rapporterer?

- Vi har ikke gått ut med hva det er. Det blir riktig å si at det er noe hun har hatt på eller med seg, sier Brehm.

Over 900 mennesker, redningshunder, politifolk og -helikoptre leter etter jenta sammen med organisasjonen Missing People. Også onsdag ble det gjort flere funn - ett av dem ved en kirke litt nord for kafeen der Lisa var på jobb, ifølge Sveriges Radio.

- Et sted er en feil Politiet sendte flere av Lisas eiendeler til DNA-analyse onsdag. Spredt rundt på søkeområdet - ved et jorde nær kafeen der hun jobbet - lå en ødelagt mobiltelefon, et telefondeksel og en hanske. Politiet har også funnet en kvittering fra en matbutikk på samme sted som hansken, en klokkereim og et skoavtrykk ved en kirke.

De to sistnevnte lå på et område noen kilometer unna det første funnstedet, ifølge Aftonbladet.

Alle tingene er bekreftet tilhørende 17-åringen.

SAVNET: Lisa Holm er 17 år, 1.65 høy, har langt blondt hår og var iført en rosa/hvit Henry Lloyd-jakke, svarte Adidas-bukser eller jeans, har politiet opplyst. Foto: Privat / Svensk politi
SAVNET: Lisa Holm er 17 år, 1.65 høy, har langt blondt hår og var iført en rosa/hvit Henry Lloyd-jakke, svarte Adidas-bukser eller jeans, har politiet opplyst. Foto: Privat / Svensk politi Vis mer

- Et sted har noen, om noen har bortført henne, gjort en feil. Det er denne feilen vi leter etter, sier politiets pressetalsmann Christer Fuxborg, ifølge Expressen.

Samtidig forteller pressetalskvinne Brehm til Dagbladet at flere trosser grensene for akseptabel oppførsel i sosiale medier..

- Vi har ikke pågrepet noen. Mange tipset oss om en person. Dessverre tenker ikke folk på hva de gjør i sosiale medier. Personen hadde ingenting med dette å gjøre. Det var ikke interessant for etterforskningen, sier hun oppgitt.

- Tenke over hva man gjør Går dere ut med oppfordring mot å la være å skrive navn eller komme med lignende anklager i sosiale medier?

- Nei, folk får ta eget ansvar. Man må tenke over hva man gjør. Det er ikke riktig å bare lire av seg alt man sitter inne med, sier Brehm til Dagbladet.

I kveld fortsetter søket etter 17-åringen. Et område på 10 kvadratkilometer er sperret av og hovedområdet i søket.

- Vi ser også på alt som er funnet - hvem som har vært der, hvem som har parkert i området, hvem som kan ha vært i området. Vi holder på til mørket kommer, og så fortsetter vi i morgen, sier pressetalskvinnen til Dagbladet.

SØKER: Nærmere 1 000 mennesker leter etter Lisa Holm på fjerde dagen. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / Kod 9200 / NTB Scanpix
SØKER: Nærmere 1 000 mennesker leter etter Lisa Holm på fjerde dagen. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / Kod 9200 / NTB Scanpix Vis mer