Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire dømt for moské-vold

Fire familiemedlemmer må sone fra ett år til to år og tre måneder i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire muslimske mennene som ble tiltalt etter slagsmålet i en moské i Oslo for halvannet år siden, må sone fra ett år til to år og tre måneder i fengsel.

De fire mennene er dømt for legemsbeskadigelser med kniv, og det anser som særdeles skjerpende at volden ble begått i fellesskap.

 De fire voldsdømte er alle i familie.


Alle anket

To av de tiltalte mennene ble i Oslo tingrett tirsdag dømt til fengsel i to år og tre måneder. De to som ble mildest dømt, må sone henholdsvis halvannet år og ett års fengsel.

Alle fire anket saken.

De dømte må i tillegg betale oppreisning til flere av de skadde etter det blodige slagsmålet som fant sted i Jamaat-e-Ahl-e-Sunnat-moskeen i Urtegata den 3. mars i fjor, melder NTB.

Tre av mennene som ble skadd får erstatning på opp til 150.000 kroner, en får nesten 200.000.

TRE SKADD: Her fraktes en av de skadde ut fra moskeen i Urtegata i Oslo i mars i fjor. Foto: MORTEN HOLM /SCANPIX
TRE SKADD: Her fraktes en av de skadde ut fra moskeen i Urtegata i Oslo i mars i fjor. Foto: MORTEN HOLM /SCANPIX Vis mer

- Burde vært trygt

Både kniver og balltre ble brukt under oppgjøret i moskeen på Grønland i Oslo.

Ifølge dommen var det mellom 25 og 35 mennesker til stede under kveldsbønnen da fem til ti personer kom stormende inn i lokalet. De var bevæpnet med to kniver, deriblant en stor kjøkkenkniv, et balltre, en hammer og en cricketkølle.

Overfallene skal ha vært en reaksjon på at et annet familiemedlem skal ha blitt banket tidligere. Bakgrunnen skal være en konflikt mellom to familier.

Retten finner det skjerpende at den grove volden skjedde i moskeen under bønn, der de tilstedeværende mått ekunne regne med å være beskyttet og i fred.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling