Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire dømt for Nordea-ranet

Fire menn er hver dømt til fire års fengsel etter at de er funnet skyldig i millionranet av Nordeas filial på Grünerløkka i 2003.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire er i Oslo tingrett dømt for medvirkning til ranet av en pengekoffert med 3,1 millioner kroner fra Nordeas verditransport den 22. april 2003.

Mens tre av de fire tiltalte i rettssaken har nektet skyld for pengetransportranet, har en 25-åring erkjent straffskyld. Han hevder imidlertid at han handlet på ordre fra andre som ikke er de medtiltalte.

Flere av de dømte er tidligere dømt eller mistenkt for bank- og pengetransportran.

Det var om morgenen den 22. april 2003 de fire skal ha fått med seg over 3,1 millioner kroner da de overfalt og truet til seg en koffert fra en verditransport. To av de tiltalte mennene skal ha vært inne i banken og var bevæpnet med skytevåpen under ranet, som var over i løpet av cirka ett minutt. Ingen personer inne i banken ble fysisk skadd. (®NTB)

.

RANET:</B> 22. april 2003 rundt 09.30 ble en verditransport fra Nordea ranet inne i Nordea banks lokaler i Nordre gate 18 på Grünerløkka. Politiet var raskt, men ikke raskt nok, tilstede og sperret av området. Her verditransport-bilen utenfor banken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media