Fire drept, 27 skadd

Til sammen fire mennesker ble drept og 27 skadd i ferietrafikken i går. Ti mennesker har mistet livet i trafikken så langt i juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Så tett som sommertrafikken er nå, er risikoen for at ulykker skal skje langt større enn vanlig. Det skal så lite til. Vi får rapporter om mye aggressiv kjøring og mange stygge forbikjøringer, sier Trygg Trafikk-direktør Leif Agnar Ellevset, som ber folk ta det med ro.

Ferietrafikken er risikofylt. Så langt i år er 138 personer drept i trafikken, 36 av dem i juni og juli. Fire døde i går.

Kjørte forbi

Den styggeste ulykka skjedde på E18 gjennom Lavangsdalen drøyt tre mil sør for Tromsø. En 25 år gammel mann kjørte forbi flere biler på sin ferd ut fra byen. Imot kom et ektepar i 70-åra i en Nissan. Den unge mannen og den eldre kvinnen (70) døde begge i sammenstøtet. Kvinnens ektemann ligger nå på Universitetssykehuset Nord-Norge med alvorlige, men ikke livstruende skader.

Ekteparet var på vei mot byen og mannen på vei fra Tromsø da ulykka skjedde like før klokka 11 i går formiddag.

-  25-åringen hadde kjørt forbi ei rekke med biler, men kom seg aldri tilbake i rett kjørefelt. Han prøvde, skumpet borti en bil og kom ut i galt kjørefelt igjen. Da skjedde ulykka, forteller operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Rolf Are Pettersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer