Fire drept av jødisk ekstremist

- Handlingen er begått av en blodtørstig terrorist, sier Sharon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jerusalem (ANB-AP): En ung jødisk ekstremist, kledd i militæruniform, skjøt og drepte fire arabiske passasjerer om bord på en buss i Israel torsdag, før han selv ble steinet til døde. Statsminister Ariel Sharom kaller ekstremisten for en blodtørstig terrorist.

Det var 19 år gamle Eden Tsuberi, en ortodoks jøde fra den ekstremistiske bosettingen Tapuah på Vestbredden, som torsdag gikk om bord på en buss i byen Shfaram, hvor det hovedsakelig bor israelske arabere.

Kledd i militæruniform åpnet 19-åringen ild mot menneskene om bord i bussen. Fire israelske arabere, deriblant to kvinnelige passasjerer og sjåføren, ble drept.

En gjeng innbyggere så skytedramaet som utspant seg på bussen og kom til og steinet ekstremisten i hjel, ifølge israelsk radio.

Til sammen 13 mennesker, deriblant busspassasjerer og to politimenn, ble skadd i det dødeligste angrepet mot arabere i Israel siden 1990.

- Blodtørstig terrorist

Sikkerhetsmyndighetene i Israel har i flere måneder advart mot at jødiske ekstremister, som er desperate etter å sabotere Israels tilbaketrekkingsplan, kunne komme til å angripe arabere for å avlede militærstyrkene bort fra fjerningen av bosettere.

Statsminister Ariel Sharon gikk torsdag kveld ut og fordømte det dødelige angrepet som «en foraktelig handling begått av en blodtørstig terrorist».

Shfarams innbyggere var torsdag i sorg etter skyteepisoden. Tusenvis av sinte innbyggere hadde også samlet seg på åstedet to timer etter hendelsen.

Den israelske sikkerhetsministeren Gideon Ezra sier nå at torsdagens drap kan fore til mer vold og ber nå om ro i området. Han kaller skyteepisoden «et fryktelig terrorangrep». (ANB-AP)

INSPEKSJON: Israelske sikkerhetsstyrker inspiserer bussen etter angrepet.
MENNESKEHAV: Folk flokket seg rundt bussen etter at 19-åringen hadde åpnet ild mot passasjerene.
ARIEL SHARON: - Et fryktelig terrorangrep, sier statsministeren.