Fire drept av tornado i OL-by

Fire mennesker omkom, og minst 100 mennesker ble skadd da en tornado uten forvarsel rammet sentrum av vinter-OL byen Salt lake City.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deler av Salt Lake City er fortsatt evakuert ettersom meteorologer frykter at flere tornadoer vil oppstå i løpet av kvelden (norsk tid).

Bygninger og biler ble skadet i den intense stormen. Trer ble revet opp med roten eller brakk under presset fra tornadoens krefter. Tornadoen har også revet ned store deler av elektrisitetsnettet i sentrum av byen, og strømmen er derfor borte i mange områder av byen.

Svak tornado

Tornadoen som rammet sentrum av Salt Lake City er regnet som en svak tornadoen. Trolig har hastigheten inne i selve tornadoen vært et sted mellom 110 og 180 kilometer i timen.

Tre sykehus i Salt Lake City er nå satt i full alarmberedskap. Ordførerens kontor i byen bekrefter i kveld at fire er drept og minst 100 er skadd.

Samtidig med at tornadoen rammet sentrum ble det arrangert en utendørs handelsmessse i byen. Over 10 000 kvadratmeter var dekket med telt, og ifølge lokale medier ble alle teltene rasert av tornadoen. Flere mennesker som oppholdt seg i teltområdet er skadd og brakt til sykehus.

- Tornadoen kom ut fra intet. Det begynte å blåse kraftig og hagle, sier et vitne til tv-stasjonen KSL-TV. Det er ikke vanlig at tornadoer rammer området der Salt lake City ligger.