Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire drept i Al-Shabaab angrep

Angrep basen til fredsstyrke i Somalia.

ANGREPET: Al-Shabaab-opprørere drepte tre soldater og en sivil da de angrep hovedkvarteret til Den afrikanske unions (AU) fredsbevarende styrke i Somalia torsdag, ifølge AU. Foto: AFP / NTB Scanpix
ANGREPET: Al-Shabaab-opprørere drepte tre soldater og en sivil da de angrep hovedkvarteret til Den afrikanske unions (AU) fredsbevarende styrke i Somalia torsdag, ifølge AU. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Al-Shabaab-opprørere drepte tre soldater og en sivil da de angrep hovedkvarteret til Den afrikanske unions (AU) fredsbevarende styrke i Somalia torsdag, ifølge AU.

Det er motstridende opplysninger om omfanget av angrepet, som pågikk flere timer torsdag ettermiddag. AUs fredsstyrke AMISOM opplyser torsdag kveld at soldatene gjenvant kontrollen over basen i Mogadishu etter en skuddveksling der fem gjerningsmenn ble drept.

Ytterligere tre ble pågrepet på basen, som også huser FN-personell.

- AMISOM har gjenvunnet kontrollen over Halane-basen og gjenopprettet ro. Alt AU- og FN- personell er i trygghet, heter det i uttalelsen.

En talsmann for al-Shabaab hevdet tidligere torsdag at opprørerne drepte 14 mennesker i angrepet på basen. Den radikale islamistgruppen er imidlertid kjent for å overdrive tallet på sine ofre.

Eksplosjoner Politimannen Abdi Ahmed fortalte om kraftige eksplosjoner og skuddveksling ved inngangen til bygget tidlig torsdag ettermiddag.

- Våre krigere har med makt tatt seg inn i AUs base gjennom porten, og nå pågår det kamper inne i basen, sa al-Shabaabs talsperson Sheikh Abdiasis Abu Musab.

- De gjemmer seg, og vi vet hvor de er. Vi er i ferd med å omringe dem, sa oberst Ali Houmed, talsmann for AUs fredsstyrke AMISOM, noen timer senere.

15-20 krigere FN bruker også det samme hovedkvarteret, som ligger i utkanten av den internasjonale flyplassen i Mogadishu. Hovedkvarteret er omringet av murer.

En vestlig sikkerhetskilde anslo at mellom 15 og 20 væpnede personer hadde gått til angrep, men det er uklart hvorvidt de kom seg inn i selve basen.

22 000 soldater Det er rundt 22 000 soldater i AMISOM. Siden styrken ble opprettet i 2007 har soldatene klart å drive al-Shabaab-opprørere ut av hovedstaden, men islamistene kontrollerer fortsatt store områder utenfor Mogadishu.

Den siste tiden har opprørsgruppen angrepet offentlige og militære mål, etter alt å dømme med det formål å så tvil om sentralregjeringens og AUs påstand om at de er i ferd med å vinne krigen.

(NTB)


Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media