Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire drept i amerikansk droneangrep i Pakistan

Afghanere tilknyttet Taliban.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst fire mennesker er drept i et amerikansk droneangrep nordvest i Pakistan, opplyser pakistanske sikkerhetskilder.

Ifølge kildene ble det avfyrt to raketter mot en bygning i Qutubkhel-området i Nord-Waziristan, nær grensa til Afghanistan, ved midnattstider natt til torsdag.

Minst fire menn ble drept i angrepet. Alle skal være afghanere med tilknytning til det såkalte Haqqani-nettverket, som står i ledtog med Taliban.

Protester USAs droneangrep er svært kontroversielle og har vakt sterke reaksjoner i Pakistan.

Pakistanske myndigheter kaller droneangrepene en krenkelse av landets territorium og truer nå med å bringe dem inn for FNs menneskerettighetsråd.

- Dersom de ikke stanser, vil vi bringe dem inn for FNs menneskerettighetsråd i Genève, sier en talsmann for Pakistans UD, Tasneem Aslam.

FNs hovedforsamling vedtok 18. desember en resolusjon med krav om at stater som benytter droner i angrep må rette seg etter folkeretten og FN-charteret.

Mange sivile En rapport fra Stanford Law School og New York University School of Law konkluderte i fjor med at rundt 3.000 personer har blitt drept i slike angrep siden 2004.

Ifølge rapporten kunne bare 2 prosent av ofrene betegnes som viktige mål.

Senator Lindsey Graham anslo tidligere i år at 4.700 mennesker er drept i amerikanske droneangrep det siste tiåret, blant dem mange sivile.

Kritikk Blant dem som har gått hardt ut mot droneangrepene er USAs tidligere president Jimmy Carter.

Carter hevder at droneangrepene er brudd på minst ti av paragrafene i FNs menneskerettighetserklæring.

Amnesty International kritiserer også USAs bruk av droneangrep, men Obama-administrasjonen fastholder at bruken av droner er nødvendig i krigen mot terror.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media