Fire drept i demonstrasjoner på Vestbredden

Fire mennesker ble drept da israelske soldater natt til søndag åpnet ild mot rasende palestinske demonstranter som ville vise sin støtte til president Yasser Arafat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusener av palestinere tok til gatene i byer, landsbyer og flyktningleirer på den okkuperte Vestbredden og på Gazastripen, til tross for portforbudet.

To palestinere døde i Ramallah etter å ha blitt skutt av israelske soldater, en tenåring ble drept i flyktningeleiren Balata i nærheten av Nablus, og en fjerde palestiner ble drept i Tulkarem.

Minst 50 andre palestinere ble skadd da de israelske soldatene brukte tåregass og skjøt mot dem for å få dem til å spre seg. Demonstrantene i sentrum av Ramallah svarte med å kaste stein på politiet og soldatene.

Ifølge palestinsk Røde Halvmåne ble to skadd av israelsk skyting i Ramallah, i tillegg til de to som ble drept. En av de drepte arbeidet for palestinsk TV.

Ytterligere ti ble skadd i den nordlige delen av Ramallah, en av dem en lokal leder av Fatah-bevegelsen. I Tulkarem ble en ungdom alvorlig skadd da soldater åpnet ild mot demonstranter i sentrum av byen.

Demonstrasjonen i Ramallah startet da hundrevis av palestinere sluttet seg til et 30-tall utenlandske fredsaktivister som prøvde å marsjere mot det beleirede og raserte hovedkvarteret til Arafat. Rundt 90 biler prøvde å trenge seg gjennom israelske veisperringer på veien inn mot byen.

2.000 demonstranter samlet seg i sentrum av Nablus, og et tilsvarende antall i flyktningeleiren Balata utenfor byen.

Det var også demonstrasjoner i Jenin og landsbyene rundt, i landsbyene nord for Ramallah, i Betlehem og flyktningeleirer utenfor byen, og i Gaza by.

NTB-AFP-DPA