Fire drept i eksplosjon ved USAs største base i Afghanistan

Taliban påtar seg ansvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire personer ble drept og 14 såret da en eksplosjon rammet USAs største militærbase i Afghanistan lørdag morgen, opplyser NATO og guvernøren i Bagram.

- Vi kan bekrefte at det var en eksplosjon ved Bagram flybase like etter klokken 5.30 i morges. Mennesker er blitt såret eller drept. Vår beskyttelsesstyrke og medisinsk personell responderer på hendelsen, sier NATO i en kort uttalelse.

Verken NATO eller distriktets guvernør Abdul Shokor Qodosi har oppgitt nasjonalitet på de drepte og sårede.

- Identiteten er ikke kjent ennå. Den lokale styrken har ikke fått tilgang til å ta seg inn på basen og kartlegge situasjonen etter angrepet, sier han.

Eksplosjon skjedde like etter klokken 5.30 i morges, i nærheten av et serveringsområde.

Det er ikke klart hva som har forårsaket eksplosjonen på basen, som ligger i nærheten av Kabul. Talibans talsmann Zabihullah Mujahid opplyser på Twitter at Taliban påtar seg ansvaret for det han omtaler som et selvmordsangrep.

Bagram er den største amerikanske militærforlegningen i Afghanistan. USA har fortsatt rundt 10.000 soldater i landet.

Taliban har angrepet basen flere ganger. I desember 2015 ble seks soldater fra USA drept under en selvmordsaksjon. Bagram er den største amerikanske militærforlegningen i Afghanistan. USA har fortsatt rundt 10. 000 soldater i landet.

(Dagbladet/NTB)