Fire drept i israelsk angrep på Gazastripen

Lederen for Folkets motstandskomiteer (PRC) er drept i et israelsk luftangrep mot Gazastripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretær Zohair al-Qaisi og PRC-medlem Mahmud Hanani ble drept i et angrep mot en bil vest for Gaza by fredag.

- Bilen ble bombet, sier palestinsk helsepersonell til nyhetsbyrået Reuters.

En tredje person skal ha blitt alvorlig såret i angrepet som skjedde i Tel El-Hawa-området. Noen timer før angrepet hadde palestinere avfyrt to bombekastergranater fra Gazastripen mot sørlige deler av Israel.

Flere angrep Ytterligere to menn ble drept i et annet israelsk luftangrep øst for Gaza by fredag. Obeid al-Gharabli og Mohammed Harara var begge fra al-Quds-brigadene, den væpnede fløyen av Islamsk jihad, opplyser gruppen.

Israelske myndigheter hadde ingen umiddelbar kommentar til opplysningene, men hæren sier at det i løpet av fredagen ble avfyrt totalt 16 raketter og bombekastergranater mot Israel. Ingen ble såret i angrepene.

- En leder Ifølge hæren i Israel var Qaisi blant lederne som planla, finansierte og beordret et dødelig angrep mot Sør-Israel fra Sinaihalvøya i Egypt i august i fjor. Angrepet varte i flere timer og kostet åtte mennesker livet. I tillegg ble 25 personer såret.

Folkets motstandskomiteer er en paraplyorganisasjon som består av væpnede aktivister fra ulike fraksjoner som er imot palestinske selvstyremyndigheters tilnærming til Israel.

- Vi er ikke forpliktet til noen våpenhvile. Vi kommer til å svare meget sterkt på denne israelske forbrytelsen, sier Abu Ataya, talsmann for PRCs militære gren. (©NTB)